dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Válková, Dagmar
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T12:37:40Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T12:37:40Z |
|
dc.date.issued |
2016-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/38816
|
|
dc.description.abstract |
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakteristiku, zpracování, zdravotní účinky a využití jednotlivých pseudocereálií pohanky, amarantu a quinoi. V práci jsou také popsány biologicky aktivní látky a analytické metody využívané pro stanovení vybraných parametrů, antioxidační aktivity a obsahu volných polyfenolů. Praktická část se zabývá stanovením sušiny, popela, hrubé bílkoviny a vlákniny, dále stanovením volných polyfenolů a antioxidační aktivity spektrofotometricky ve vybraných produktech z pseudocereálií. |
|
dc.format |
84 s. (115 783 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pseudocereálie
|
cs |
dc.subject |
analytické parametry
|
cs |
dc.subject |
antioxidační aktivita
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
pseudocereals
|
en |
dc.subject |
analytical parameters
|
en |
dc.subject |
antioxidant activity
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.title |
Hodnocení vybraných analytických parametrů a biologicky aktivních látek výrobků z pseudocereálií |
|
dc.title.alternative |
Determination of Selected Analytical Parameters and Biologically Active Substances in Pseudocereal Products |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Sumczynski, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2016-05-31 |
|
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part of the thesis is focused on the characteristics, processing, health effects and the usage of pseudocereals - buckwheat, amaranth and quinoa. Biologically active compounds and analytical methods for determination of selected parameters, the antioxidant activity and the content of free polyphenols are also described. The practical part deals with the determination of dry matter, ash, crude protein and fiber content, determination of free polyphenols content, the antioxidant activity by spectrophotometric method in selected products from pseudocereals. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
37821
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2016-04-29 |
|