Pitný režim ve stravování dětí školního věku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Pitný režim ve stravování dětí školního věku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Solařová, Monika
dc.date.accessioned 2016-11-28T12:37:23Z
dc.date.available 2016-11-28T12:37:23Z
dc.date.issued 2016-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/38645
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá problematikou pitného režimu dětí školního věku. Teoretická část klade důraz na důležitost vody ve výživě člověka a dodržování správného příjmu a výdeje tekutin. Následně definuje rizika způsobená nevhodným příjmem tekutin a poskytuje náhled nápojů vhodných i nevhodných pro žáky základních škol. Ve výzkumné části jsou zpracovány výsledky dotazníkového šetření, jehož cílem bylo zjistit, zda děti školního věku dodržují správný pitný režim a konzumují vhodné nápoje.
dc.format 62 s. (11 804 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Voda cs
dc.subject pitný režim cs
dc.subject dehydratace cs
dc.subject nealkoholické nápoje cs
dc.subject nápoje ve školách cs
dc.subject Water en
dc.subject drinks en
dc.subject dehydration en
dc.subject soft drinks en
dc.subject drinks in schools en
dc.title Pitný režim ve stravování dětí školního věku
dc.title.alternative Drinking Regime in the Diets of School Age Children
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Družbíková, Helena
dc.date.accepted 2016-06-07
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the issue of drinking regime of the children of the school age. The theoretical part emphasizes the importance of water in human nutrition and adherence to proper fluid intake and output. Subsequently defines risk caused by inadequate fluid intake and provides a preview of beverage suitable and unsuitable for primary school pupils. In the research part presents the results of a survey aimed to find out whether chil-dren of school age have followed the correct drinking habits and consume appropriate be-verages.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 37513
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2016-05-16


Files in this item

Files Size Format View Description
solařová_2016_dp.pdf 1.360Mb PDF View/Open None
solařová_2016_op.pdf 153.4Kb PDF View/Open None
solařová_2016_vp.pdf 106.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account