Účinky zeleného čaje a jejich využití v kosmetice

DSpace Repository

Language: English čeština 

Účinky zeleného čaje a jejich využití v kosmetice

Show simple item record

dc.contributor.advisor Pavlačková, Jana
dc.contributor.author Chmelová, Kristýna
dc.date.accessioned 2016-11-28T12:37:21Z
dc.date.available 2016-11-28T12:37:21Z
dc.date.issued 2016-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/38629
dc.description.abstract V bakalářské práci je stručně uvedena historie čaje, dále je popsán jeho botanický původ, možnosti pěstování, rozmnožování, sklizně, a zpracování. Stěžejní část práce tvoří kapitola o bioaktivních látkách obsažených v zeleném čaji, na kterou navazuje jeho využití coby antioxidantu. Poslední část se zabývá účinky zeleného čaje na lidský organismus s důrazem na jeho využití v kosmetice.
dc.format 50 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject zelený čaj cs
dc.subject zpracování cs
dc.subject bioaktivní látky cs
dc.subject antioxidant cs
dc.subject kosmetické využití cs
dc.subject green tea en
dc.subject processing en
dc.subject bioactive agents en
dc.subject antioxidants en
dc.subject cosmetic use en
dc.title Účinky zeleného čaje a jejich využití v kosmetice
dc.title.alternative The Effects of Green Tea and Its Use in Cosmetics
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Sedlaříková, Jana
dc.date.accepted 2016-06-09
dc.description.abstract-translated The work is a brief outline of the history of tea, then described its botanical origin, the pos-sibility of cultivation, propagation, harvesting, and processing. A central part consists of chapters on bioactive substances in green tea, which is connected to its use as an antioxidant. The last part deals with the effects of green tea on the human body with emphasis on its use in cosmetics.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 39429
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2016-05-16


Files in this item

Files Size Format View Description
chmelová_2016_dp.pdf 2.087Mb PDF View/Open None
chmelová_2016_op.pdf 626.6Kb PDF View/Open None
chmelová_2016_vp.pdf 151.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account