Srovnání produkce kypřicího plynu v bezlepkových těstech
Show full item record
No preview available
Title:
|
Srovnání produkce kypřicího plynu v bezlepkových těstech |
Author: |
Čurečková, Klára
|
Advisor: |
Burešová, Iva
|
Abstract:
|
Diplomová práce se zabývá srovnáním množství vyprodukovaného a zadržovaného kypřicího plynu v bezlepkových těstech v závislosti na přídavku vody. Teoretická část obsahuje charakteristiku bezlepkových plodin a využití bezlepkových mouk z nich vyrobených. Dále je v práci popsána tvorba biologicky kypřeného pečiva a vlastnosti bezlepkového těsta. V praktické části práce jsou uvedeny jednotlivé vzorky bezlepkových mouk, které byly použity při výrobě těsta, dále je popsána metodika práce a získané výsledky. Tvorba kypřicího plynu byla sledována u různých druhů rýžových, jáhlových, pohankových, amarantových, merlíkových a cizrnových těst. Z výsledků vyplývá, že nejvhodnějšími těsty pro přípravu bezlepkového pečiva jsou těsta pohanková a cizrnová. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/38245
|
Date:
|
2016-01-20 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
43315
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account