Vliv způsobu vedení ovocných kvasů na kvalitu destilátů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv způsobu vedení ovocných kvasů na kvalitu destilátů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lorencová, Eva
dc.contributor.author Maňáková, Lucie
dc.date.accessioned 2016-11-28T11:42:36Z
dc.date.available 2016-11-28T11:42:36Z
dc.date.issued 2016-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/37762
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá způsoby vedení kvasu v závislosti na výsledné kvalitě destilátu. Pojednává o požadavcích na suroviny, na jejich zpracování a o faktorech ovliv-ňujících samotnou fermentaci. Práce dále popisuje průběh etanolového kvašení a vliv mi-kroorganizmů na fermentační proces. Z práce plyne, že rychlost a průběh fermentace závisí na řadě činitelů. Mezi nejdůležitější patří teplota, pH, dostupnost živin, přítomnost stimu-lačních a inhibičních látek, koncentrace substrátu a přístup kyslíku.
dc.format 44 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ovoce cs
dc.subject kvas cs
dc.subject fermentace cs
dc.subject mikroorganizmy cs
dc.subject destilace cs
dc.subject destilát cs
dc.subject fruit en
dc.subject ferment en
dc.subject fermentation en
dc.subject microorganisms en
dc.subject distillation en
dc.subject distillate en
dc.title Vliv způsobu vedení ovocných kvasů na kvalitu destilátů
dc.title.alternative The Influence of Fruit Ferments Proceeding on the Quality of Spirits
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Polášek, Zdeněk
dc.date.accepted 2016-06-07
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the ways of processing the ferment in connection to the final quality of the distillate. It depicts requirements for raw materials, their treatment and factors affecting the fermentation itself. Furthermore, the reaction course of ethanol fer-mentation and micro-organisms' impact on the process are described. The thesis leads to the conclusion that the duration and process of fermentation depend on various agents. Among the most important ones are the temperature, pH, accessibility of nutrients, the occurrence of stimulative and inhibitive substances, concentration of the substrate and access of oxygen.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 42494
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2016-05-03


Files in this item

Files Size Format View Description
maňáková_2016_dp.pdf 1.912Mb PDF View/Open None
maňáková_2016_op.pdf 547.7Kb PDF View/Open None
maňáková_2016_vp.pdf 531.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account