dc.contributor.advisor |
Lorencová, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Maňáková, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T11:42:36Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T11:42:36Z |
|
dc.date.issued |
2016-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/37762
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá způsoby vedení kvasu v závislosti na výsledné kvalitě destilátu. Pojednává o požadavcích na suroviny, na jejich zpracování a o faktorech ovliv-ňujících samotnou fermentaci. Práce dále popisuje průběh etanolového kvašení a vliv mi-kroorganizmů na fermentační proces. Z práce plyne, že rychlost a průběh fermentace závisí na řadě činitelů. Mezi nejdůležitější patří teplota, pH, dostupnost živin, přítomnost stimu-lačních a inhibičních látek, koncentrace substrátu a přístup kyslíku. |
|
dc.format |
44 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ovoce
|
cs |
dc.subject |
kvas
|
cs |
dc.subject |
fermentace
|
cs |
dc.subject |
mikroorganizmy
|
cs |
dc.subject |
destilace
|
cs |
dc.subject |
destilát
|
cs |
dc.subject |
fruit
|
en |
dc.subject |
ferment
|
en |
dc.subject |
fermentation
|
en |
dc.subject |
microorganisms
|
en |
dc.subject |
distillation
|
en |
dc.subject |
distillate
|
en |
dc.title |
Vliv způsobu vedení ovocných kvasů na kvalitu destilátů |
|
dc.title.alternative |
The Influence of Fruit Ferments Proceeding on the Quality of Spirits |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Polášek, Zdeněk |
|
dc.date.accepted |
2016-06-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with the ways of processing the ferment in connection to the final quality of the distillate. It depicts requirements for raw materials, their treatment and factors affecting the fermentation itself. Furthermore, the reaction course of ethanol fer-mentation and micro-organisms' impact on the process are described. The thesis leads to the conclusion that the duration and process of fermentation depend on various agents. Among the most important ones are the temperature, pH, accessibility of nutrients, the occurrence of stimulative and inhibitive substances, concentration of the substrate and access of oxygen. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
42494
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2016-05-03 |
|