dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Hyblerová, Erika
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T11:42:36Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T11:42:36Z |
|
dc.date.issued |
2016-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/37759
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá významem funkčních potravin a jejich příznivém působení na zdraví člověka. Je zde zhodnocen fytochemický profil rostliny Caigua (Cyclanthera pedata L. Schrad), které je přisuzován kladný účinek na snižování vysoké hladiny cholesterolu v krvi, hypertenze či na regulaci glukosy v krvi. Dále se práce zabývá využitím rostliny pro výrobu funkčních potravin. |
|
dc.format |
47 s. (65 351 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Funkční potraviny
|
cs |
dc.subject |
nutraceutika
|
cs |
dc.subject |
fenolické látky
|
cs |
dc.subject |
antioxidační aktivita
|
cs |
dc.subject |
ACE-I inhibitory
|
cs |
dc.subject |
inhibitory serinových proteas
|
cs |
dc.subject |
kukurbitaciny
|
cs |
dc.subject |
fortifikace
|
cs |
dc.subject |
Functional foods
|
en |
dc.subject |
nutraceuticals
|
en |
dc.subject |
phenolics
|
en |
dc.subject |
antioxidant activity
|
en |
dc.subject |
the ACE-I inhibitors
|
en |
dc.subject |
inhibitors of serine proteases
|
en |
dc.subject |
cucurbitacins
|
en |
dc.subject |
fortification
|
en |
dc.title |
Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny |
|
dc.title.alternative |
Chemical Composition and Possibility of Utilization of Plant Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) as Functional Food |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2016-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the importance of functional foods and their positive effects on human health. There is evaluated phytochemical profile of plant Caigua (Cyclanthera pedata L. Schrad), which is attributed a positive effect on reducing high blood cholesterol levels, hypertension or to regulate glucose levels. The thesis also deals with possibility of utilization of plant for the production of functional foods. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
42491
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2016-05-05 |
|