Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny

DSpace Repository

Language: English čeština 

Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Hyblerová, Erika
dc.date.accessioned 2016-11-28T11:42:36Z
dc.date.available 2016-11-28T11:42:36Z
dc.date.issued 2016-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/37759
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá významem funkčních potravin a jejich příznivém působení na zdraví člověka. Je zde zhodnocen fytochemický profil rostliny Caigua (Cyclanthera pedata L. Schrad), které je přisuzován kladný účinek na snižování vysoké hladiny cholesterolu v krvi, hypertenze či na regulaci glukosy v krvi. Dále se práce zabývá využitím rostliny pro výrobu funkčních potravin.
dc.format 47 s. (65 351 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Funkční potraviny cs
dc.subject nutraceutika cs
dc.subject fenolické látky cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject ACE-I inhibitory cs
dc.subject inhibitory serinových proteas cs
dc.subject kukurbitaciny cs
dc.subject fortifikace cs
dc.subject Functional foods en
dc.subject nutraceuticals en
dc.subject phenolics en
dc.subject antioxidant activity en
dc.subject the ACE-I inhibitors en
dc.subject inhibitors of serine proteases en
dc.subject cucurbitacins en
dc.subject fortification en
dc.title Chemické složení a možnosti využití rostliny Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) jako funkční potraviny
dc.title.alternative Chemical Composition and Possibility of Utilization of Plant Caigua (Cyclanthera pedanta L. Schard) as Functional Food
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2016-06-06
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the importance of functional foods and their positive effects on human health. There is evaluated phytochemical profile of plant Caigua (Cyclanthera pedata L. Schrad), which is attributed a positive effect on reducing high blood cholesterol levels, hypertension or to regulate glucose levels. The thesis also deals with possibility of utilization of plant for the production of functional foods.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 42491
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2016-05-05


Files in this item

Files Size Format View Description
hyblerová_2016_dp.pdf 1.795Mb PDF View/Open None
hyblerová_2016_op.pdf 533.3Kb PDF View/Open None
hyblerová_2016_vp.pdf 534.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account