dc.contributor.advisor |
Kráčmar, Stanislav
|
|
dc.contributor.author |
Němec, Jan
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T11:42:35Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T11:42:35Z |
|
dc.date.issued |
2016-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/37758
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce "Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověka" je věnována chilli papričkám z rodu Capsicum. V první části práce popisuje historii, původ, jednotlivé odrůdy, chemické složení, pěstební podmínky a posklizňové úpravy chilli. V druhé se zabývá zastoupením chilli papriček ve světové gastronomii a vlivem konzumace a užívání chilli papriček na lidské zdraví. |
|
dc.format |
58 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
chilli
|
cs |
dc.subject |
druh
|
cs |
dc.subject |
původ
|
cs |
dc.subject |
odrůda
|
cs |
dc.subject |
chemické složení
|
cs |
dc.subject |
pěstování
|
cs |
dc.subject |
posklizňová úprava
|
cs |
dc.subject |
gastronomie
|
cs |
dc.subject |
zdraví
|
cs |
dc.subject |
chilli
|
en |
dc.subject |
type
|
en |
dc.subject |
origin
|
en |
dc.subject |
variety
|
en |
dc.subject |
chemical composition
|
en |
dc.subject |
production
|
en |
dc.subject |
postharvest treatment
|
en |
dc.subject |
gastronomy
|
en |
dc.subject |
health
|
en |
dc.title |
Využití chilli papriček v gastronomii a jejich vliv na zdraví člověk |
|
dc.title.alternative |
The Use of Chilli Gastronomy and Their Impact on Human Health |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2016-06-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
The Bachelor Thesis "Using chilli in gastronomy and its impact on human health" studies chilli peppers of the Capsicum genus. Part one examines the history, origin, varieties, chemical composition, growing conditions and harvesting of chilli. Part two relates to the proportion of chilli used in world gastronomy, and the influence chilli consumption has to human health and its potential beneficial qualities. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
42490
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2016-04-19 |
|