dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Janíčková, Žaneta
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T11:42:35Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T11:42:35Z |
|
dc.date.issued |
2016-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/37753
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zaměřuje na zařazení netradičních potravin rostlinného původu do stravy obyvatel ČR. V teoretické části je krátce popsán stav výživy v České republice(ČR), dále charakterizovaná chia semena, stévie sladká, amarant, kustovnice čínská, mořské a sladkovodní řasy a lněná semena. V praktické části je pomocí dotazníkového šetření zkoumáno povědomí a zařazení vybraných netradičních potravin rostlinného původu ve stravě tří věkových skupin obyvatel ČR. |
|
dc.format |
63 s(83 721 znaků). |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
spotřeba potravin
|
cs |
dc.subject |
netradiční rostlinné potraviny
|
cs |
dc.subject |
chia semena
|
cs |
dc.subject |
stévie sladká
|
cs |
dc.subject |
amarant
|
cs |
dc.subject |
kustovnice čínská
|
cs |
dc.subject |
mořské a sladkovodní řasy
|
cs |
dc.subject |
lněná semena
|
cs |
dc.subject |
food consumption
|
en |
dc.subject |
non-traditional plant food
|
en |
dc.subject |
chia seeds
|
en |
dc.subject |
stevia rebaudiana
|
en |
dc.subject |
amaranth
|
en |
dc.subject |
wolfberry
|
en |
dc.subject |
algae
|
en |
dc.subject |
flaxseed
|
en |
dc.title |
Výživa obyvatelstva v ČR se zaměřením na netradiční druhy potravin rostlinného původu |
|
dc.title.alternative |
Nutrition of Inhabitants of the Czech Republic with a Focus on Non-traditional Species of Plant Food |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Sumczynski, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2016-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis focuses on the inclusion of non-traditional plant food into the diet of the inhabi-tants in the Czech Republic. The theoretical part shortly describes the state of nutrition in the Czech Republic, further characterizes chia seeds, stevia rebaudiana, amaranth, wolfber-ry, algae and flaxseed. In the practical part is examined awareness and inclusion about se-lected non-traditional plant food in the diet of three age groups of population. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
42478
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2016-05-13 |
|