Výživa obyvatelstva v ČR se zaměřením na netradiční druhy potravin rostlinného původu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výživa obyvatelstva v ČR se zaměřením na netradiční druhy potravin rostlinného původu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Janíčková, Žaneta
dc.date.accessioned 2016-11-28T11:42:35Z
dc.date.available 2016-11-28T11:42:35Z
dc.date.issued 2016-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/37753
dc.description.abstract Bakalářská práce se zaměřuje na zařazení netradičních potravin rostlinného původu do stravy obyvatel ČR. V teoretické části je krátce popsán stav výživy v České republice(ČR), dále charakterizovaná chia semena, stévie sladká, amarant, kustovnice čínská, mořské a sladkovodní řasy a lněná semena. V praktické části je pomocí dotazníkového šetření zkoumáno povědomí a zařazení vybraných netradičních potravin rostlinného původu ve stravě tří věkových skupin obyvatel ČR.
dc.format 63 s(83 721 znaků).
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject spotřeba potravin cs
dc.subject netradiční rostlinné potraviny cs
dc.subject chia semena cs
dc.subject stévie sladká cs
dc.subject amarant cs
dc.subject kustovnice čínská cs
dc.subject mořské a sladkovodní řasy cs
dc.subject lněná semena cs
dc.subject food consumption en
dc.subject non-traditional plant food en
dc.subject chia seeds en
dc.subject stevia rebaudiana en
dc.subject amaranth en
dc.subject wolfberry en
dc.subject algae en
dc.subject flaxseed en
dc.title Výživa obyvatelstva v ČR se zaměřením na netradiční druhy potravin rostlinného původu
dc.title.alternative Nutrition of Inhabitants of the Czech Republic with a Focus on Non-traditional Species of Plant Food
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Sumczynski, Daniela
dc.date.accepted 2016-06-14
dc.description.abstract-translated The thesis focuses on the inclusion of non-traditional plant food into the diet of the inhabi-tants in the Czech Republic. The theoretical part shortly describes the state of nutrition in the Czech Republic, further characterizes chia seeds, stevia rebaudiana, amaranth, wolfber-ry, algae and flaxseed. In the practical part is examined awareness and inclusion about se-lected non-traditional plant food in the diet of three age groups of population.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 42478
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2016-05-13


Files in this item

Files Size Format View Description
janíčková_2016_dp.pdf 2.196Mb PDF View/Open None
janíčková_2016_op.pdf 609.8Kb PDF View/Open None
janíčková_2016_vp.pdf 106.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account