Výživová hodnota stravy při onemocnění diabetes mellitus u vězňů VV Olomouc
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Kráčmar, Stanislav
|
|
dc.contributor.author |
Koranda, Pavel
|
|
dc.date.accessioned |
2016-11-28T11:41:49Z |
|
dc.date.available |
2016-11-28T11:41:49Z |
|
dc.date.issued |
2016-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/37344
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na dodržování výživových hodnot stravy podávané vězněným osobám s onemocněním diabetes mellitus ve Vazební věznici Olomouc v rámci Vězeňské služby České republiky. Teoretická část práce se zabývá přehledem informací a poznatků o doporučených nutričních hodnotách stravy podávané při nemoci diabetes mellitus. Obsahuje podrobnější specifikaci doporučených nutričních hodnot pro jednotlivé kategorie obviněných a odsouzených s nemocí diabetes mellitus. Praktická část je založena na porovnání doporučených nutričních hodnot vydaných Českou diabetologickou společností pro jednotlivé skupiny obviněných a odsouzených s nutričními hodnotami jídelníčků sestavených odborným personálem zdravotního oddělení GŘ VS ČR dle platného nařízení generálního ředitele. Analyzuje plnění doporučených hodnot chodů jídelníčků podle jednotlivých nutričních hodnot. Šetřením bylo zjištěno, že celkové doporučené nutriční hodnoty jídelníčků vězněných osob se stravním předpisem D9/250, jsou ve všech sledovaných nutričních ukazatelích překračovány. Jídelníčky obsahují doporučení pro jednotlivé druhy chodů. |
|
dc.format |
63 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Diabetes mellitus
|
cs |
dc.subject |
nutriční hodnota stravy
|
cs |
dc.subject |
dodržování nutričních hodnot jídelníčků
|
cs |
dc.subject |
vyhodnocení nutričních hodnot
|
cs |
dc.subject |
Diabetes mellitus
|
en |
dc.subject |
nutritional value of food
|
en |
dc.subject |
observance of nutritional values of diet
|
en |
dc.subject |
evaluation of nutritional values
|
en |
dc.title |
Výživová hodnota stravy při onemocnění diabetes mellitus u vězňů VV Olomouc |
|
dc.title.alternative |
Nutritional Value of Food for Prisoners with Diabetes Mellitus Dissease in VV Olomouc |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2016-05-31 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis focuses on observance of nutritional values of food served to inmates with diabetes mellitus disease in the Olomouc Stockade, which is part of the Czech Republic prison system. Theoretical part of the thesis is concerned with gathering information and findings about recommended nutritional values of food served to people with diabetes mellitus disease. This part contains a detailed specification of recommended nutritional values for individual categories of defendants and convicts with diabetes mellitus disease. Practical part of the thesis is based on a comparison of recommended nutritional values issued by Czech Diabetes Society for individual categories of defendants and convicts and nutritional values of diet prepared by professional personnel of medical department of GŘ VS ČR defined by a regulation from the general manager. This part analyzes the filling of recommended nutritional values of diet according to individual nutritional values. It was examined that the total nutritional value of served courses to inmates with meal prescription D9/250 are in all the observed nutritional parameters exceeded. Recommendation for individual types of courses is included. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
41864
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2016-04-22 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account