dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Králová, Soňa
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-15T04:04:38Z |
|
dc.date.available |
2010-07-15T04:04:38Z |
|
dc.date.issued |
2007-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/3712
|
|
dc.description.abstract |
V diplomové práci je sledována jakost balených nealkoholických nápojů. V teoretické části je pojednáno o základním dělení nápojů, o výskytu mikroorganismů v nealkoholických nápojích, o přítomnosti a stanovení vitaminů v ovocných nápojích. V praktické části bylo provedeno stanovení přítomných mikroorganismů, dále stanovení některých minerálních látek ve vybraných nápojích. Ve vybraných vzorcích bylo provedeno stanovení vitaminů metodou HPLC a byla optimalizována metoda stanovení vitaminů v ovocných nápojích stejnou metodou. Senzorická analýza byla provedena u minerálních vod, výsledky byly statisticky vyhodnoceny a zpracovány. |
cs |
dc.format |
76 s., 9 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
4167390 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
nealkoholické nápoje
|
cs |
dc.subject |
mikroorganismus
|
cs |
dc.subject |
vitaminy
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
non-alcoholic beverages
|
en |
dc.subject |
microorganism
|
en |
dc.subject |
vitamins
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.title |
Sledování jakosti balených vod a vybraných nápojů |
cs |
dc.title.alternative |
The monitoring a quality of packaged beverages. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Severová, Marta |
|
dc.date.accepted |
2007-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
The dissertation monitors a quality of packaged non-alcoholic beverages. Theoretical section treats a basic division of packaged drinks, a presence of micro-organisms in the beverages and a presence and designation of vitamins in fruit beverages. In practical section, the designation of micro-organisms has been performed, followed by a designation of particular vitamins in selected beverages. In selected samples, the designation of vitamins has been performed by using HPLC method. The method of designation of vitamins has been optimized by using the identical method. A sensorial analysis has been performed in mineral waters. The results were statistically analyzed and processed. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5199
|
|
dc.date.assigned |
2007-01-08 |
|
utb.result.grade |
A |
|