Zabezpečení systému jakosti v senzorické laboratoři dle požadavků ČSN EN ISO/IEC 17025
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Hrabě, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Votavová, Ester
|
|
dc.date.accessioned |
2016-06-06T08:32:51Z |
|
dc.date.available |
2016-06-06T08:32:51Z |
|
dc.date.issued |
2005-02-08 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/36645
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na zabezpečení jakosti v senzorické laboratoři podle požadavků normy ČSN EN ISO/IEC 17025. Teoretická část obsahuje přehled nejpoužívanějších systémů pro řízení jakosti v potravinářství, včetně systému a požadavků normy ČSN EN ISO/IEC 17025 užívané zkušebními a kalibračními laboratořemi a jejího rozpracování v dokument EA 4/09, kterým se řídí zkušební laboratoře vykonávající specifickou činnost – senzorickou analýzu potravin. Charakteristika senzorické analýzy, stejně jako požadavky na znalosti a praktické dovednosti senzorických posuzovatelů jsou dalším tématem teoretické části práce. Praktická část sestává z metodiky a zkoušek použitých pro přezkoušení kandidátů, kteří byli vybráni z akademických pracovníků Ústavu potravinářského inženýrství a chemie UTB ve Zlíně. Na základě dosažených výsledků byl vytvořen reálný panel senzorických posuzovatelů pro hodnocení potravin a nápojů. |
|
dc.format |
77 |
|
dc.format.extent |
424653 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.title |
Zabezpečení systému jakosti v senzorické laboratoři dle požadavků ČSN EN ISO/IEC 17025 |
|
dc.title.alternative |
The Assurance of Quality System in Sensory Laboratory as required in ČSN EN ISO/IEC 17025 |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vospěl, Bohumír |
|
dc.date.accepted |
2005-06-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
This master thesis is aimed at the assurance of quality system in sensory laboratory as required in ČSN EN ISO IEC 17025. The theoretical part contains a survey of the most used systems of quality control in food industry, including a system and requirements of ČSN EN ISO/IEC 17025 used by testing and calibration laboratories and its elaboration in a document EA 4/09, which is used by testing laboratories performing a specific activity – a sensory analysis of foodstuff. The characteristic of sensory analysis, as well as the requirements for knowledge and practical skills of the sensory assessors are another topic of the teoretical part. The practical part consists of methodology and tests used for screening tests of the candidates, who were chosen from the academic workers of ÚPICH of UTB in Zlín. On the basis of the results was created a real panel of sensory assessors for a analysis of foodstuff and drinks. |
|
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Ekonomika a hygiena výživy |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Economics and hygiene of nutrition |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economics and management |
en |
dc.identifier.stag |
1972
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2005-05-31 |
|
Files in this item
There are no files associated with this item.
|
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account