Modelování fermentace amarantové hmoty

DSpace Repository

Language: English čeština 

Modelování fermentace amarantové hmoty

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kolomazník, Karel
dc.contributor.author Kozubík, Tomáš
dc.date.accessioned 2016-06-06T08:31:23Z
dc.date.available 2016-06-06T08:31:23Z
dc.date.issued 2005-02-21
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/35907
dc.description.abstract V první části diplomové práce byla provedena literární studie o fermentaci, možnosti řízení této chemické reakce a o faktorech které ji mohou ovlivnit. A také o rostlině amarantu, jeho využití a zpracování jednotlivých složek. Praktická část byla rozdělena na matematický popis čtyřstupňového anaerobního rozkladu, vymodelování řídícího kroku pro rychlost určující reakce a na experimentální část s vlastním měřením. V experimentální části bylo na měřící aparatuře prokázáno, že použité substráty, včetně testované amarantové hmoty, vykazovaly konstantní okamžitou rychlost v celém časovém intervalu.
dc.format 52 s.
dc.format.extent 1151907
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject fermentace cs
dc.subject amarantová hmota cs
dc.subject fermentation en
dc.subject amaranth mass en
dc.title Modelování fermentace amarantové hmoty
dc.title.alternative Modelling fermentation of the amaranth mass
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Janáčová, Dagmar
dc.date.accepted 2005-06-22
dc.description.abstract-translated In the first part of this thesis an essay about fermentation, possibilities of control of the chemical reaction and about factors which may influence fermentation was effected. Also possibilities of processing and use of the separate parts of the amaranth plant are started in the discussed. The practical part is composed of mathematical-physical four-level anaerobic decay process, reaction speed control step modelling and experimental part. In the Experimental part, a constant momentary reaction aspeed during all the reactions, including an amaranth mass, was proved by the same value.
dc.description.department Institut řízení procesů a aplikované informatiky
dc.thesis.degree-discipline Automatizace a řídicí technika ve spotřebním průmyslu cs
dc.thesis.degree-discipline Automation and process control en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemické a procesní inženýrství cs
dc.thesis.degree-program Chemical and process engineering en
dc.identifier.stag 1091
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2005-06-15


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account