dc.contributor.advisor |
Kolomazník, Karel
|
|
dc.contributor.author |
Kozubík, Tomáš
|
|
dc.date.accessioned |
2016-06-06T08:31:23Z |
|
dc.date.available |
2016-06-06T08:31:23Z |
|
dc.date.issued |
2005-02-21 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/35907
|
|
dc.description.abstract |
V první části diplomové práce byla provedena literární studie o fermentaci, možnosti řízení této chemické reakce a o faktorech které ji mohou ovlivnit. A také o rostlině amarantu, jeho využití a zpracování jednotlivých složek. Praktická část byla rozdělena na matematický popis čtyřstupňového anaerobního rozkladu, vymodelování řídícího kroku pro rychlost určující reakce a na experimentální část s vlastním měřením. V experimentální části bylo na měřící aparatuře prokázáno, že použité substráty, včetně testované amarantové hmoty, vykazovaly konstantní okamžitou rychlost v celém časovém intervalu. |
|
dc.format |
52 s. |
|
dc.format.extent |
1151907 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
fermentace
|
cs |
dc.subject |
amarantová hmota
|
cs |
dc.subject |
fermentation
|
en |
dc.subject |
amaranth mass
|
en |
dc.title |
Modelování fermentace amarantové hmoty |
|
dc.title.alternative |
Modelling fermentation of the amaranth mass |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Janáčová, Dagmar |
|
dc.date.accepted |
2005-06-22 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the first part of this thesis an essay about fermentation, possibilities of control of the chemical reaction and about factors which may influence fermentation was effected. Also possibilities of processing and use of the separate parts of the amaranth plant are started in the discussed. The practical part is composed of mathematical-physical four-level anaerobic decay process, reaction speed control step modelling and experimental part. In the Experimental part, a constant momentary reaction aspeed during all the reactions, including an amaranth mass, was proved by the same value. |
|
dc.description.department |
Institut řízení procesů a aplikované informatiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Automatizace a řídicí technika ve spotřebním průmyslu |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Automation and process control |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemické a procesní inženýrství |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemical and process engineering |
en |
dc.identifier.stag |
1091
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2005-06-15 |
|