dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Číž, Radek
|
|
dc.date.accessioned |
2016-06-06T08:31:08Z |
|
dc.date.available |
2016-06-06T08:31:08Z |
|
dc.date.issued |
2004-10-15 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/35779
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce je zaměřena na změny obsahu cizorodých látek v bramborách během jejich kuchyňských a technologických úprav. V první části práce se pojednává o výskytu cizorodých látek v potravinách (kontaminanty, potravinová aditiva, sekundárně vzniklé cizorodé látky) a jsou zde také uvedeny poznatky týkající se příjmu cizorodých látek rostlinami. Zde jsem se zabýval hlavně těžkými kovy (kadmium, nikl, arsen, berylium a dalšími). Protože tato práce je zaměřena na cizorodé látky v bramborách, tak jsem nezapomněl opomenout chemické a anatomické složení hlíz brambor. V závěrečné části práce jsem se věnoval vlivu technologického a kuchyňského zpracování brambor na cizorodé látky v nich obsažené. Zde jsem sledoval změny obsahů dusičnanů a glykoalkaloidů a také jsem zde zmínil barevné změny k nímž dochází během zpracování brambor. |
|
dc.format |
42 s. , 2 str. tab. příloh |
|
dc.format.extent |
582726 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
brambory
|
cs |
dc.subject |
cizorodé látky
|
cs |
dc.subject |
dusičnany
|
cs |
dc.subject |
glykoalkaloidy
|
cs |
dc.subject |
akrylamidy
|
cs |
dc.subject |
potatoes
|
en |
dc.subject |
inorganic substances
|
en |
dc.subject |
nitrates
|
en |
dc.subject |
glycoalkaloids
|
en |
dc.subject |
acryamids
|
en |
dc.title |
Cizorodé látky v bramborách v závislosti na jejich kuchyňském zpracování |
|
dc.title.alternative |
The inorganic substances in a potatoes in dependance of their kitchen processing |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2005-06-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
This essay deals about the changes of a capacity of inorganic substances in a potatoes during their kitchen and technological modification. In the first part I deal about the occurence of the inorganic substances in a foodstufs (contaminates, food bonuses, secondarily acrued inorganic substaces) and about the knowledges which are concerning intake of the inorganic substances of a plants, too. Here I am mainly occupy about the heavy metals (cadmium, nickel, arsenic, beryllium atc). Because this essay is address for the inorganic substancies in a potatoes, I did not to forget omit the chemical and anatomy constitution of a tubers potatoes. In the final part of this essay I deal about the effect of the technological and kitchen processing of potatoes on the inorganic substances which are contain in them . The essay watches changes of subject nitrates, glycoalkaloids and watches the colored alternations during processing a potatoes, too. |
|
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Ekonomika a hygiena výživy |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Economics and Hygiene of Nutrition |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economics and Management |
en |
dc.identifier.stag |
955
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2005-05-31 |
|