Využití kyseliny kaprylové v různých odvětvích průmyslu
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Kramářová, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Vlčková, Olga
|
|
dc.date.accessioned |
2016-06-06T08:30:34Z |
|
dc.date.available |
2016-06-06T08:30:34Z |
|
dc.date.issued |
2005-02-07 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/35503
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce je získat komplexní přehled využití kyseliny kaprylové v různých průmyslových odvětvích. Práce obsahuje veškeré teoretické poznatky týkající se kyseliny kaprylové a triacylglycerolů, ve kterých je nejčastěji vázána. Jsou zde zahrnuty i fyzikálně - chemické vlastnosti kyseliny kaprylové a lipidů, o nichž rozhoduje charakter acylových zbytků. Práce se zaměřuje na syntézu mastných kyselin v živých tkáních, podstatnou částí je shrnutí technologického postupu výroby kyseliny kaprylové a její další využití v potravinářském a převážně farmaceutickém průmyslu. Součástí práce je celkový přehled nejnovějších poznatků z celosvětového výzkumu. |
|
dc.format |
42 |
|
dc.format.extent |
923294 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
lipidy
|
cs |
dc.subject |
triacylglyceroly
|
cs |
dc.subject |
kyselina kaprylová
|
cs |
dc.subject |
fatty acid
|
en |
dc.subject |
lipides
|
en |
dc.subject |
triglycerides
|
en |
dc.subject |
caprylic acid
|
en |
dc.title |
Využití kyseliny kaprylové v různých odvětvích průmyslu |
|
dc.title.alternative |
The Use of Caprylic Acid in Different Communication Industry |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hoza, Ignác |
|
dc.date.accepted |
2005-06-24 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this thesis is to gain all-round review of utilization the caprylic acid in various industries. The thesis contains entire knowledge concerning caprylic acid and triglycerides in which it is usually fixed. This also included physico-chemical properties of caprylic acid and lipides which are influenced by acyl residues. The thesis also briefly states the fatty acid synthesis in living tissues. However, the major part of this paper is to summarize the caprylic acid production technique as well as possibilities of its further utilizationin food-processing and pharmaceutical industries. Obviously, the newest world wide research summary is also an inseparable part of this work. |
|
dc.description.department |
Ústav inženýrství polymerů |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie materiálů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Materials Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie materiálů |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Materials Technology |
en |
dc.identifier.stag |
611
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2005-05-18 |
|
Files in this item
There are no files associated with this item.
|
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account