dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Valová, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-15T03:08:08Z |
|
dc.date.available |
2010-07-15T03:08:08Z |
|
dc.date.issued |
2007-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/3549
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce bylo sledovat vliv stupňovaných dávek zinku a mědi v půdě na výnoso-vé parametry a obsah škrobu v bramborových hlízách. Jako indikační plodina byly zvoleny velmi rané brambory odrůdy Komtesa, které byly pěstovány v nádobovém pokusu. Byly použity 3 úrovně obsahu zinku a mědi v půdě. Stupňovaná množství kovů v zemině vedla ke statisticky průkaznému snižování počtu hlíz a snížila se také hmotnost hlíz. Vyšší obsah zinku v půdě stimuloval statisticky průkazné zvýšení syntézy škrobu. V případě mědi se projevil opačný efekt, kdy obsah škrobu v hlízách ve srovnání s kontrolní variantou klesal. |
cs |
dc.format |
95 s., 25 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1415549 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
brambory
|
cs |
dc.subject |
hlízy
|
cs |
dc.subject |
měď
|
cs |
dc.subject |
zinek
|
cs |
dc.subject |
výnos
|
cs |
dc.subject |
škrob
|
cs |
dc.subject |
potatoes
|
en |
dc.subject |
tubers
|
en |
dc.subject |
copper
|
en |
dc.subject |
zinc
|
en |
dc.subject |
yield
|
en |
dc.subject |
starch
|
en |
dc.title |
Vliv mědi a zinku na chemické složení bramborových hlíz |
cs |
dc.title.alternative |
The effect of copper and zinc on the chemist structure of the potato tubers |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kramářová, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2007-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this work was to examine the effect of zinc and copper addition in soil on the yield and the content of the starch in the potato tubers. Very early potato variety Kom-tesa was cultivated in pot experiment. There were used three concentrations of zinc and copper content in soil. The increasing amounts of metals in soil led to decrease of the tubers counts and weight. A high zinc content in soil stimulated the starch production in tubers. The effect of copper was opposite than the effect of zinc. Copper caused decreasing of the starch content in the tubers in comparison with the control variant. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5218
|
|
dc.date.assigned |
2007-01-08 |
|
utb.result.grade |
A |
|