Analýza a řízení rizik v potravinářském podniku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza a řízení rizik v potravinářském podniku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Heinzová, Romana
dc.contributor.author Švejčarová, Hana
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:50:32Z
dc.date.available 2015-07-24T12:50:32Z
dc.date.issued 2015-02-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/34442
dc.description.abstract Tématem této bakalářské práce je "Analýza a řízení rizik v potravinářském podniku XY". Chtěla bych Vás seznámit o možných rizicích ve zvoleném potravinářském podniku. V první části práce jsem se věnovala vymezení teoretických poznatků týkající se této problematiky. V teoretické části bakalářské práce jsem se zaměřila na důležitost základních pojmů. Popisuji potravinářský průmysl v České republice, bezpečnost potravin a standardy řízení rizik v potravinářském průmyslu, řízení rizik, metody řízení rizik. V praktické části jsem se zaměřila na charakteristiku podniku, analýzu a řízení rizik v potravinářském podniku. Dále se věnuji konkurenční analýze výrobního procesu. Popisuji rizika, která mohou vzniknout. Jednoduchou semikvantitativní metodou "PNH" a metodou FMEA hodnotím rizika, zpracovávám vlastní návrh a doporučení k odstranění rizik.
dc.format 59 s. (8866 znaků)
dc.format.extent 2576303
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Potravinářský průmysl cs
dc.subject Riziko cs
dc.subject Analýza rizik cs
dc.subject Řízení rizika cs
dc.subject Food industry en
dc.subject Risk en
dc.subject Risk analysis en
dc.subject Risk management en
dc.title Analýza a řízení rizik v potravinářském podniku
dc.title.alternative Analysis and Risk Management in the Food Business XY
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2015-06-18
dc.description.abstract-translated The theme of this thesis is "An Analysis and Risk Management in the food establishment XY". I want to make you aware of the potential risks in the selected food business. In the first part, I focused on the definition of the theoretical knowledge regarding this issue. In the theoretical part of my thesis, I focused on the importance of the basic concepts. I decribe the food industry in the Czech Republi, food security and risk management standards in the food industry, risk management and risk control methods. In the practical part, I focused on the certain features of the enterprise, risk analysis and management in the food business. Furthermore, I describe the competitive analysis and the analysis of the manufacturing process. Describing the risks that may arise. Simple semi-quantitative method "PNH" and FMEA method evaluating risks, processing my own proposal and the total recommendations to eliminate the risks.
dc.description.department Ústav krizového řízení
dc.thesis.degree-discipline Ovládání rizik cs
dc.thesis.degree-discipline Risk Control en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Procesní inženýrství cs
dc.thesis.degree-program Process Engineering en
dc.identifier.stag 40620
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2015-05-13
local.subject potravinářská výroba cs
local.subject rizikový management cs
local.subject food production en
local.subject risk management en


Files in this item

Files Size Format View
švejčarová_2015_dp.pdf 2.456Mb PDF View/Open
švejčarová_2015_vp.pdf 163.0Kb PDF View/Open
švejčarová_2015_op.pdf 215.0Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account