Systém řízení rizik v potravinářském podniku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Systém řízení rizik v potravinářském podniku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Heinzová, Romana
dc.contributor.author Chaplygina, Viktoriya
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:50:23Z
dc.date.available 2015-07-24T12:50:23Z
dc.date.issued 2015-02-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/34393
dc.description.abstract Předmětem této bakalářské práce "Systém řízení rizik v potravinářském podniku" je popsat a zhodnotit současný stav existujících rizik ve výrobním procesu vybraného potravinářského podniku. Na základě vyhodnoceni zpracovat výsledky a doporučit návrh nebo případné opatření. Na začátku bakalářské práce se věnuji pojmům jako je potravinářství, historie potravinářství a potravinové právo. V další kapitole seznamuji čtenáře s normou HACCP a IFS certifikaci. Nemalá pozornost je věnována jakosti a kvalitě v potravinářství jejích řízení a důvodů sledováni. V poslední kapitole je popsáno řízení rizik, jeho definice, kvalifikace a možnosti na snížení rizik. V praktické části představuji podnik a postup výroby kojeneckých výživ. Zabývám se analýzou výrobního procesu a určuji rizika, která mohou nastat v jednotlivých částech výroby. Pomocí daných metod zhodnotím rizika a zpracují výsledné hodnoty. Výsledkem bude doporučení návrhu na opatření v zamezení vzniku rizik.
dc.format 65437 znaků
dc.format.extent 1553227
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Potravinářství cs
dc.subject Potravinářský podnik cs
dc.subject Riziko cs
dc.subject Řízení rizik cs
dc.subject Food industry en
dc.subject Food business en
dc.subject Risk en
dc.subject Risk management en
dc.title Systém řízení rizik v potravinářském podniku
dc.title.alternative Risk Management in the food manufacturing
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2015-06-16
dc.description.abstract-translated The subject of this thesis "Risk management system in the food business" is to describe and evaluate the current state of the existing risks in the manufacturing process of a selected food business. Based on the evaluation process of the results and to recommend any proposal or measure. The beginning of this thesis is devoted to concepts such as the food industry, the food history and food law. The next chapter introduces the standard IFS and HACCP certification. Considerable attention is paid to the quality of the food management and the monitoring purposes. The last chapter describes risk management, the definition, qualifications and options to reduce risks. The practical part introduces the company and the process to infant formulas. I deal with the analysis process and define risks that may occur in the different parts of the production. Using the given methods to evaluate the risks and to process the resulting values. The result will draft recommendations on measures avoid any risks.
dc.description.department Ústav krizového řízení
dc.thesis.degree-discipline Ovládání rizik cs
dc.thesis.degree-discipline Risk Control en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Procesní inženýrství cs
dc.thesis.degree-program Process Engineering en
dc.identifier.stag 40568
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2015-05-11
local.subject kvalita potravin cs
local.subject analýza rizika cs
local.subject potravinářská výroba cs
local.subject snížení rizika cs
local.subject food quality en
local.subject risk analysis en
local.subject food production en
local.subject risks reduction en


Files in this item

Files Size Format View
chaplygina_2015_dp.pdf 1.481Mb PDF View/Open
chaplygina_2015_vp.pdf 163.4Kb PDF View/Open
chaplygina_2015_op.pdf 169.5Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account