dc.contributor.advisor |
Egner, Pavlína
|
|
dc.contributor.author |
Pinďáková, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:46:17Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:46:17Z |
|
dc.date.issued |
2015-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/33611
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce je zaměřena na přípravu emulzí a studium vlivu fyzikálních faktorů na stabilitu emulzí. Emulze byly připravovány pomocí systému dvou neionických emulgátorů, jejichž celkové množství bylo 3,5 a 4,5 %. U vyrobených emulzí byla měněna hodnota HLB, poměr olejové a vodné fáze, koncentrace emulgátorů a podmínky skladování. Ihned po jejich přípravě a v pravidelných intervalech, byla u těchto emulzí provedena základní charakteristika pomocí vizuálního pozorování, měření velikosti částic a mikroskopie. Vzorky emulze byly uchovávány v různých teplotních režimech (4, 25 a 37 °C). |
|
dc.format |
106 s. (22 886 slov) |
|
dc.format.extent |
18796026 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
emulze
|
cs |
dc.subject |
emulgátor
|
cs |
dc.subject |
stabilita
|
cs |
dc.subject |
hodnota HLB
|
cs |
dc.subject |
velikost částic
|
cs |
dc.subject |
Emulsion
|
en |
dc.subject |
Emulsifier
|
en |
dc.subject |
Stability
|
en |
dc.subject |
HLB Value
|
en |
dc.subject |
Particle Size
|
en |
dc.title |
Vliv fyzikálních faktorů na stabilitu emulzí |
|
dc.title.alternative |
The Effect of Physical Factors on the Stability of Emulsions |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mikulcová, Veronika |
|
dc.date.accepted |
2015-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis is focused on the preparation of emulsions and study of effect of physical factors on the stability of emulsions. Emulsions were prepared by using a system of two nonionic emulsifiers, the total amount was 3,5 and 4,5 %. For the prepared emulsions were changed HLB value, the ratio of oil and water phases, emulsifiers concentration and storage conditions. Immediately, after their preparation and at intervals of these emulsions, were carried out basic characteristics by using of visual observation, measurement of particle size and microscopy. Samples of the emulsion were stored at different temperature modes (4,25 and 37 °C). |
|
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
39380
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2015-05-13 |
|