Vliv teploty na stabilitu a antimikrobní účinnost kosmetických gelů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv teploty na stabilitu a antimikrobní účinnost kosmetických gelů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Egner, Pavlína
dc.contributor.author Burianová, Kateřina
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:46:11Z
dc.date.available 2015-07-24T12:46:11Z
dc.date.issued 2015-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/33583
dc.description.abstract Práce byla zaměřená na testování stability gelů obohacených o netradiční antimikrobní látky (kyselina mandlová a esenciální oleje) v různých teplotních režimech a následné ověřování jejich antimikrobních vlastností. Základem pro tvorbu gelů byla látka na bázi kyseliny akrylové (Carbomer). Na základě testování lze říci, že zvýšená teplota, společně s prodlužující dobou skladování má nepříznivý vliv, jak na stabilitu, tak na antimikrobní účinnost připravených gelů.
dc.format 101 s. (140 530 znaků)
dc.format.extent 2459643
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject stabilita cs
dc.subject teplota cs
dc.subject esenciální oleje cs
dc.subject kyselina mandlová cs
dc.subject Stability en
dc.subject Temperature en
dc.subject Essential Oils en
dc.subject Mandelic Acid en
dc.title Vliv teploty na stabilitu a antimikrobní účinnost kosmetických gelů
dc.title.alternative Influence of Temperature on the Stability and Antimicrobial Effectiveness of Cosmetic Gels
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Doležalová, Magda
dc.date.accepted 2015-06-10
dc.description.abstract-translated The work was focused on stability testing gels enriched unusual antimicrobial agents (almond acid and essential oils) in different temperature regimes and the subsequent verification of their antimicrobial properties. The basis for the formation of gels was agent based on acrylic acid (Carbomer). Based on testing, it can be said that the elevated temperature, along with increasing storage time has an adverse effect on both the stability and antimicrobial effectiveness on the prepared gels.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 39333
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2015-05-15


Files in this item

Files Size Format View
burianová_2015_dp.pdf 2.345Mb PDF View/Open
burianová_2015_vp.pdf 234.9Kb PDF View/Open
burianová_2015_op.pdf 145.3Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account