dc.contributor.advisor |
Egner, Pavlína
|
|
dc.contributor.author |
Burianová, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:46:11Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:46:11Z |
|
dc.date.issued |
2015-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/33583
|
|
dc.description.abstract |
Práce byla zaměřená na testování stability gelů obohacených o netradiční antimikrobní látky (kyselina mandlová a esenciální oleje) v různých teplotních režimech a následné ověřování jejich antimikrobních vlastností. Základem pro tvorbu gelů byla látka na bázi kyseliny akrylové (Carbomer). Na základě testování lze říci, že zvýšená teplota, společně s prodlužující dobou skladování má nepříznivý vliv, jak na stabilitu, tak na antimikrobní účinnost připravených gelů. |
|
dc.format |
101 s. (140 530 znaků) |
|
dc.format.extent |
2459643 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
stabilita
|
cs |
dc.subject |
teplota
|
cs |
dc.subject |
esenciální oleje
|
cs |
dc.subject |
kyselina mandlová
|
cs |
dc.subject |
Stability
|
en |
dc.subject |
Temperature
|
en |
dc.subject |
Essential Oils
|
en |
dc.subject |
Mandelic Acid
|
en |
dc.title |
Vliv teploty na stabilitu a antimikrobní účinnost kosmetických gelů |
|
dc.title.alternative |
Influence of Temperature on the Stability and Antimicrobial Effectiveness of Cosmetic Gels |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Doležalová, Magda |
|
dc.date.accepted |
2015-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
The work was focused on stability testing gels enriched unusual antimicrobial agents (almond acid and essential oils) in different temperature regimes and the subsequent verification of their antimicrobial properties. The basis for the formation of gels was agent based on acrylic acid (Carbomer). Based on testing, it can be said that the elevated temperature, along with increasing storage time has an adverse effect on both the stability and antimicrobial effectiveness on the prepared gels. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
39333
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2015-05-15 |
|