Probiotické kultury a jejich vliv na trávení
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Nováková, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-13T11:31:42Z |
|
dc.date.available |
2010-07-13T11:31:42Z |
|
dc.date.issued |
2006-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/325
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce popisuje a charakterizuje jednotlivé oddíly trávícího ústrojí a jejich funkce. Zabývá se poměry v trávícím traktu při jeho správné funkci a při patologických stavech. Další část je zaměřena na charakteristiku bakterií mléčného kvašení. Jsou zde popsány jejich morfologické a fyziologické znaky a jejich výskyt. V poslední část se zabývá vlastnostmi probiotických bakterií. Popisuje jejich účinek na trávící systém člověka. Dále se zabývá požadavky na probiotika a faktory, které ovlivňují jejich účinky. |
cs |
dc.format |
43 s. |
cs |
dc.format.extent |
798243 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
probiotika
|
cs |
dc.subject |
prebiotika
|
cs |
dc.subject |
mléčné bakterie
|
cs |
dc.subject |
trávící ústrojí
|
cs |
dc.subject |
probiotics
|
en |
dc.subject |
prebiotics
|
en |
dc.subject |
lactic acid bacteria
|
en |
dc.subject |
gastrointestinal system
|
en |
dc.title |
Probiotické kultury a jejich vliv na trávení |
cs |
dc.title.alternative |
Probiotics and their effect on digestion |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Doležalová, Magda |
|
dc.date.accepted |
2006-06-21 |
|
dc.description.abstract-translated |
This assay is elaborated as a review. The properties of probiotics are described in this work with focus on their chemical structure, natural occurrence, production and their applications. The human digestive system and its normal and pathological functions are explained. In other parts lactic acid bacteria and their morphologi-cal and physiological characteristics are described. Relationship among human gastrointestinal system, probiotics and lactic acid bacteria is also described. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/143
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
2253
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
B |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account