Stanovení obsahu cholesterolu ve zvěřině divokých prasat
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Gál, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Rychlík, Antonín
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:39:52Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:39:52Z |
|
dc.date.issued |
2015-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/32371
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na stanovení obsahu cholesterolu ve zvěřině divokých prasat. V teoretické části je popsán stav černé zvěře v českých honitbách. Dále je charakterizován cholesterol a jeho obsah v potravinách. Popsány jsou běžně používané analytické metody využívané pro stanovení cholesterolu se zaměřením na metodu GC. Experimentální část je zaměřena na stanovení obsahu cholesterolu plynovou chromatografií s plamenovým ioni-začním detektorem (GC/FID) ve vybraných vzorcích selat, dospělých samic a samců divo-kých prasat. |
|
dc.format |
88 s. (113045 znaků) |
|
dc.format.extent |
2255230 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
cholesterol
|
cs |
dc.subject |
divoké prase
|
cs |
dc.subject |
plynová chromatografie
|
cs |
dc.subject |
GC/FID
|
cs |
dc.subject |
cholesterol
|
en |
dc.subject |
wild boars
|
en |
dc.subject |
gas chromatography
|
en |
dc.subject |
GC/FID
|
en |
dc.title |
Stanovení obsahu cholesterolu ve zvěřině divokých prasat |
|
dc.title.alternative |
Determination of Cholesterol in Venison Wild Boar |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2015-05-26 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis is focused on the determination of cholesterol in venison wild boars. The theoretical part describes the situation in the czech boar hunting grounds. Furthermore, there is characterized cholesterol and its content in foods. Conventional analytical methods used for the determination of cholesterol with a focus on the GC method are also described. The experimental part focuses on the determination of cholesterol by gas chromatography with flame ionization detector (GC/FID) in selected samples of piglets, adult males and females boars. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
36097
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2015-04-24 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account