Technologie zpracování čaje, zbožíznalecké a jakostní hodnocení jednotlivých druhů čaje

DSpace Repository

Language: English čeština 

Technologie zpracování čaje, zbožíznalecké a jakostní hodnocení jednotlivých druhů čaje

Show simple item record

dc.contributor.advisor Matějíčková, Radmila
dc.contributor.author Juřík, David
dc.date.accessioned 2010-07-14T21:50:32Z
dc.date.available 2010-07-14T21:50:32Z
dc.date.issued 2007-06-04
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/3213
dc.description.abstract Ve své bakalářské práci se problematikou čaje zabývám z několika hledisek. První část je věnována původu čaje v historických a geografických souvislostech. V další části své práce vysvětluji otázku dělení čajů podle kvality čajových listů, podle stupně fermentace, doby sklizně a země původu. Ve třetí a čtvrté části práce se zabývám vlastními technologickými postupy při zpracování čaje. V praktické části se zaměřuji na porovnání senzorických vlastností u vybraných druhů čaje na českém trhu. cs
dc.format 57 s., 1 s. obr. přílohy cs
dc.format.extent 838885 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Původ čaje cs
dc.subject fermentace cs
dc.subject technologie cs
dc.subject senzorické vlastnosti cs
dc.subject Origin of tea en
dc.subject fermentation en
dc.subject technology en
dc.subject sensory features en
dc.title Technologie zpracování čaje, zbožíznalecké a jakostní hodnocení jednotlivých druhů čaje cs
dc.title.alternative Technology of processing of tea, experting of article and qualitative classification of individual kinds of tea en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Matějíček, Jindřich
dc.date.accepted 2007-06-28
dc.description.abstract-translated In my bachelor work I grapple with problems of tea, from many points of view. In first part I devote myself to origin of tea in the historical and geografical connection. In the second part I explain the question of sorting tea after quality tea leafs, degree of fermentation, time of tea plucking and after domicle of origin. In the third part of my work I write about technoligical procedures in processing tea. In the practical part I target the comparison sensory features of choosen kinds of tea in the czech market. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5233
dc.date.assigned 2007-01-08
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
juřík_2007_bp.pdf 819.2Kb PDF View/Open
juřík_2007_vp.doc 50Kb Microsoft Word View/Open
juřík_2007_op.doc 50Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account