dc.contributor.advisor |
Matějíčková, Radmila
|
|
dc.contributor.author |
Juřík, David
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-14T21:50:32Z |
|
dc.date.available |
2010-07-14T21:50:32Z |
|
dc.date.issued |
2007-06-04 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/3213
|
|
dc.description.abstract |
Ve své bakalářské práci se problematikou čaje zabývám z několika hledisek. První část je věnována původu čaje v historických a geografických souvislostech. V další části své práce vysvětluji otázku dělení čajů podle kvality čajových listů, podle stupně fermentace, doby sklizně a země původu. Ve třetí a čtvrté části práce se zabývám vlastními technologickými postupy při zpracování čaje. V praktické části se zaměřuji na porovnání senzorických vlastností u vybraných druhů čaje na českém trhu. |
cs |
dc.format |
57 s., 1 s. obr. přílohy |
cs |
dc.format.extent |
838885 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Původ čaje
|
cs |
dc.subject |
fermentace
|
cs |
dc.subject |
technologie
|
cs |
dc.subject |
senzorické vlastnosti
|
cs |
dc.subject |
Origin of tea
|
en |
dc.subject |
fermentation
|
en |
dc.subject |
technology
|
en |
dc.subject |
sensory features
|
en |
dc.title |
Technologie zpracování čaje, zbožíznalecké a jakostní hodnocení jednotlivých druhů čaje |
cs |
dc.title.alternative |
Technology of processing of tea, experting of article and qualitative classification of individual kinds of tea |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Matějíček, Jindřich |
|
dc.date.accepted |
2007-06-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
In my bachelor work I grapple with problems of tea, from many points of view. In first part I devote myself to origin of tea in the historical and geografical connection. In the second part I explain the question of sorting tea after quality tea leafs, degree of fermentation, time of tea plucking and after domicle of origin. In the third part of my work I write about technoligical procedures in processing tea. In the practical part I target the comparison sensory features of choosen kinds of tea in the czech market. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5233
|
|
dc.date.assigned |
2007-01-08 |
|
utb.result.grade |
C |
|