dc.contributor.advisor |
Mokrejš, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Marková, Alena
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:29:39Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:29:39Z |
|
dc.date.issued |
2015-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/31994
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce ověřuje účinnost síťování kolagenního gelu kolagen-elastinovým a keratinovým hydrolyzátem, a také jejich kombinace s glutaraldehydem. Byly připraveny filmy, u kterých byla stanovována teplota smrštění, tahová síla, poměrné pro-dloužení a botnání. |
|
dc.format |
102 |
|
dc.format.extent |
11514862 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Kolagen
|
cs |
dc.subject |
želatina
|
cs |
dc.subject |
filmy
|
cs |
dc.subject |
glutaraldehyd
|
cs |
dc.subject |
kolagen-elastinový hydrolyzát
|
cs |
dc.subject |
keratinový hydrolyzát
|
cs |
dc.subject |
Collagen
|
en |
dc.subject |
gelatin
|
en |
dc.subject |
films
|
en |
dc.subject |
glutaraldehyde
|
en |
dc.subject |
collagen-elastin hyydrolysate
|
en |
dc.subject |
keratin hydrolysate
|
en |
dc.title |
Vlastnosti filmů připravených z kolagenu s přídavkem elastinu a keratinu |
|
dc.title.alternative |
Properties of Films Prepared from Collagen with Addition of Elastin and Keratin |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kasala, Juraj |
|
dc.date.accepted |
2015-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
Thesis verifies the effectiveness of crosslinking of collagen gel with collagen-elastin and keratin hydrolysate, as well as their combination with glutaraldehyde. Films were pre-pared, shrinkage temperature, tensile strength, elongation at break and swelling tests were conducted. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
38527
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2015-05-14 |
|