dc.contributor.advisor |
Plšková, Mária
|
|
dc.contributor.author |
Hladíková, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:29:38Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:29:38Z |
|
dc.date.issued |
2015-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/31990
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce pojednává o barvě masa a masných výrobků. Také se zabývá vlivem fosforečnanů a látek rostlinného původu na barvu masných výrobků. V praktické části jsou vyhodnoceny parametry charakterizující barvu, mezi které se řadí L* světlost, E* rozdíl barev, C* měrná čistota a h ° měrný úhel. Měření barvy probíhalo pomocí metody spektrofotometrické. Pro experiment byly použity fosforečnany DSP a MSP v koncentracích od 0 do 0,45 hmot. % v přídavcích po 0,05 hmot. % a mouky kukuřičná, amarantová a rýžová přidávané v koncentracích od 0 do 2,00 hmot. % po kroku 0,25 hmot. %. |
|
dc.format |
84 s. |
|
dc.format.extent |
1798928 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
fosforečnany
|
cs |
dc.subject |
barva masa a masných výrobků
|
cs |
dc.subject |
amarantová mouka
|
cs |
dc.subject |
rýžová mouka
|
cs |
dc.subject |
kukuřičná mouka
|
cs |
dc.subject |
spektrofotometrie
|
cs |
dc.subject |
měrná čistota
|
cs |
dc.subject |
měrný úhel
|
cs |
dc.subject |
phosphates
|
en |
dc.subject |
meat and meat products colour
|
en |
dc.subject |
amaranth flour
|
en |
dc.subject |
rice flour
|
en |
dc.subject |
corn flour
|
en |
dc.subject |
spectrophotometry
|
en |
dc.subject |
specific purity
|
en |
dc.subject |
specific angle
|
en |
dc.title |
Vliv aplikace fosforečnanů a dalších látek na barvu masných výrobků |
|
dc.title.alternative |
Effect of Phosphates and Other Substance on Meat Products Colour |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2015-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis deals with meat and meat products color. Also it discusses the influence of phosphates and substances of plant origin on the color of meat products. In practical part there are analyzed parametres, which are characteristic for color as L* lightness, E* color difference, C* specific purity and h ° specific angle. Color was measured by spectrophotometric method. In experiment were used phospates DSP and MSP in concentrations from 0 to 0,45 % in encores of 0,05 % and corn, amarant and rice flour were added in concentrations from 0 to 2,00 % with the step of 0,25 %. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
38521
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2015-04-21 |
|