Modifikace okamžitých dávek potravin podle dostupného sortimentu obchodních řetězců
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Družbíková, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Dohnalová, Ivana
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:29:37Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:29:37Z |
|
dc.date.issued |
2015-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/31988
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce bylo optimalizovat okamžité dávky potravin navržené v práci Loukotové (2008) vzhledem k aktuálnímu sortimentu obchodních řetězců u vybraných skupin civilního obyvatelstva. Byly sestaveny jídelní lístky s inovovanou potravinovou skladbou, na základě průzkumu provedeného ve vybraných obchodních řetězcích. Tyto jídelní lístky byly nutričně vyhodnoceny pomocí program Výživa. Z výsledků pak vyplývá, že se podařilo zoptimalizovat navržení jídelní lístky podle stanovených stravních dávek v rozmezí ? 10 %, a zároveň byla provedena jejich cenová kalkulace pro porovnání s původní prací. |
|
dc.format |
72 s. (138 890 znaků) |
|
dc.format.extent |
2671137 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
krizová situace
|
cs |
dc.subject |
nutriční faktory v krátkém období
|
cs |
dc.subject |
civilní obyvatelstvo
|
cs |
dc.subject |
obchodní řetězce
|
cs |
dc.subject |
potraviny
|
cs |
dc.subject |
crisis
|
en |
dc.subject |
nutrients in the short period
|
en |
dc.subject |
civilians
|
en |
dc.subject |
retail outlet chains
|
en |
dc.subject |
foodstuffs
|
en |
dc.title |
Modifikace okamžitých dávek potravin podle dostupného sortimentu obchodních řetězců |
|
dc.title.alternative |
Modification of Food Rations According to Range of Products from Hyper and Supermarkets |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Velichová, Helena |
|
dc.date.accepted |
2015-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the work was to optimize the doses of foods suggested by Loukotová (2008) according to current offer in chosen retail chains. There were suggested the menus for select group of civilians with new composition of food and analysed by program Výživa. Its results showed that the menus were optimized according to defined nutritive standards in range ? 10 %. In the end there was performed price calculation of the menus for comparison with the earlier work. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
38519
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2015-04-22 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account