Charakteristika bylin s fytoterapeutickými a antioxidačními účinky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika bylin s fytoterapeutickými a antioxidačními účinky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Janáčová, Jana
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:29:12Z
dc.date.available 2015-07-24T12:29:12Z
dc.date.issued 2015-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/31891
dc.description.abstract V práci jsou charakterizovány vybrané známější i méně známé byliny s fytoterapeutickými účinky, jednotlivé účinné látky těchto bylin jako jsou alkaloidy, glykosidy, hořčiny, silice. Také jsou popsány byliny s antioxidačními účinky a jejich složky (polyfenoly, flavonoidy, vitaminy, barviva). Popsáno je i jejich využití v potravinářském, farmaceutickém a kosmetickém průmyslu.
dc.format 57 s. (72 343 znaků)
dc.format.extent 1302080
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject byliny cs
dc.subject účinné složky cs
dc.subject fototerapeutické účinky cs
dc.subject antioxidační účinky cs
dc.subject herbs en
dc.subject relevant components en
dc.subject phytotherapeutic effect en
dc.subject antioxidative effect en
dc.title Charakteristika bylin s fytoterapeutickými a antioxidačními účinky
dc.title.alternative Characterization of Herbs with Phytotherapeutical and Antioxidant Effects
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Velichová, Helena
dc.date.accepted 2015-06-12
dc.description.abstract-translated In the thesis there are characterized certain well and less known herbs with phytotherapeuric effects, individual relevant herbal components such as alkaloids, glyco-sides, bitter compounds and essential oils. Herbs with antioxidant effects and their com-pounds (polyphenols, flavonoids, vitamins, colorants) are also described. The usage of herbs in food, pharmaceutical and cosmetic industries is given too.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 38386
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2015-05-07


Files in this item

Files Size Format View Description
janáčová_2015_dp.pdf 1.241Mb PDF View/Open None
janáčová_2015_op.pdf 631.2Kb PDF View/Open None
janáčová_2015_vp.pdf 630.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account