A Competitor Analysis for an Emerging Café in Zlín, Czech Republic

DSpace Repository

Language: English čeština 

A Competitor Analysis for an Emerging Café in Zlín, Czech Republic

Show simple item record

dc.contributor.advisor Blažková, Barbora
dc.contributor.author Bujoková, Pavlína
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:28:29Z
dc.date.available 2015-07-24T12:28:29Z
dc.date.issued 2014-11-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/31669
dc.description.abstract Hlavním cílem této bakalářské práce je provést analýzu konkurenčního prostředí kaváren ve Zlíně. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na zpracování teoretických poznatků z oblasti ekonomie a marketingu. Následně vysvětluje pojmy konkurence, SWOT analýza, Porterův model pěti sil a marketingový mix. Praktická část je zaměřena na analýzu dvou kaváren ve Zlíně, srovnání jejich konkurenčních výhod s požadavky zákazníků. Závěr práce pojednává o možnosti vzniku nové kavárny ve Zlíně.
dc.format 44 s. (61 920 znaků)
dc.format.extent 1937427
dc.language.iso en
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject konkurence cs
dc.subject podnikatelské prostředí cs
dc.subject konkurenční výhoda cs
dc.subject marketingová strategie cs
dc.subject SWOT analýza cs
dc.subject marketingový mix cs
dc.subject competition en
dc.subject business environment en
dc.subject competitive advantage en
dc.subject marketing strategy en
dc.subject SWOT analysis en
dc.subject marketing mix en
dc.title A Competitor Analysis for an Emerging Café in Zlín, Czech Republic
dc.title.alternative A Competitor Analysis for an Emerging Café in Zlín, Czech Republic
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Papadaki, Šárka
dc.date.accepted 2015-06-08
dc.description.abstract-translated The main objective of this bachelor thesis is to analyze the competitive environment of cafés in Zlín. The thesis is divided into the theory and the analysis. The theoretical part comments on findings from economics and marketing. Subsequently, terms competition, SWOT analysis, Porter five forces analysis, and the marketing mix are explained in the theoretical part. The analytical part focuses on the analysis of two cafés in Zlín. It studies whether their competitive advantage meets customers' expectations. The end of the thesis explores the idea whether the new café could be established in Zlín.
dc.description.department Ústav moderních jazyků a literatur
dc.thesis.degree-discipline Anglický jazyk pro manažerskou praxi cs
dc.thesis.degree-discipline English for Business Administration en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta humanitních studií cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Humanities en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Filologie cs
dc.thesis.degree-program Philology en
dc.identifier.stag 38073
utb.result.grade E
dc.date.submitted 2015-05-06
local.subject kavárny cs
local.subject založení podniku cs
local.subject podnikatelské plány cs
local.subject cafeterias en
local.subject starting a business en
local.subject business planning en


Files in this item

Files Size Format View Description
bujoková_2015_dp.pdf 1.847Mb PDF View/Open None
bujoková_2015_op.doc 46Kb Unknown View/Open None
bujoková_2015_vp.doc 49Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account