Alergie a intolerance na jednotlivé složky mléka a návrh jejich kompenzace ve výživě člověka
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Matějíčková, Radmila
|
|
dc.contributor.author |
Horáková, Šárka
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:26:44Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:26:44Z |
|
dc.date.issued |
2015-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/31130
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá alergií a intolerancí. Je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části je rozebrán rozdíl mezi alergií a intolerancí, příčiny a léčba. Převážná část práce je věnována alergii a intoleranci na kravské mléko a možnosti náhrady ve výživě. Praktická část je zaměřena na dostupnost výrobků formou průzkumu trhu. Do průzkumu trhu byly zahrnuty různé prodejny potravin v Uherském Hradišti a blízkém okolí. Výsledkem je vyhodnocení dostupnosti výrobků v této oblasti. |
|
dc.format |
52 s. |
|
dc.format.extent |
2072052 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Alerie
|
cs |
dc.subject |
intolerance
|
cs |
dc.subject |
mléko
|
cs |
dc.subject |
mléčné výrobky
|
cs |
dc.subject |
Allergy
|
en |
dc.subject |
intolerances
|
en |
dc.subject |
milk
|
en |
dc.subject |
milk products
|
en |
dc.title |
Alergie a intolerance na jednotlivé složky mléka a návrh jejich kompenzace ve výživě člověka |
|
dc.title.alternative |
Allergies and Intolerance for the Components of Milk and the Design of their Compesation in Human Nutrition |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bastlová, Zita |
|
dc.date.accepted |
2015-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with allergies and intolerances. It is dividend into theoretical and practical part. The theoretical part analyzes the diference between allergies and intolerance, causes and treatment. Most of the thesis is devoted to Alleny and intolerance to cow's milk and the posibility of compensation in nutrition. The practical part is focused on the availability of products through market research. To market research were included in variol grocery stores in Uherske Hradiste and it ssurroundings. There sult of evaluation is the availability of products in this area. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
33794
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2015-05-04 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account