Charakteristika silic léčivých rostlin a jejich vlastnosti

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika silic léčivých rostlin a jejich vlastnosti

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Válková, Petra
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:26:44Z
dc.date.available 2015-07-24T12:26:44Z
dc.date.issued 2015-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/31128
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá charakteristikou silic léčivých rostlin, i z jiných zdrojů, ze kterých se silice vyrábějí, například silicemi živočišného původu nebo syntetickými silicemi. Jsou popsány léčivé rostliny, jejich pěstování, sklizeň a následné využití. Důraz je kladen na chemické složení silic, jejich historii, způsob výroby a využívání v různých odvětvích průmyslu. Také jsou uvedeny zdravotní účinky některých druhů silic a jejich organoleptické vlastnosti.
dc.format 47 s.
dc.format.extent 1875077
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject silice cs
dc.subject léčivé rostliny cs
dc.subject zdravotní účinky cs
dc.subject využití cs
dc.subject essentials oils en
dc.subject medicinal plants en
dc.subject health effects en
dc.subject utilization en
dc.title Charakteristika silic léčivých rostlin a jejich vlastnosti
dc.title.alternative Characterization of Medicinal Plants Essential Oils and Their Properties
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bubelová, Zuzana
dc.date.accepted 2015-06-17
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the characterization of medicinal plants' oils and oils from other sources, such as oils of animal origin or synthetic ones. The description of medicinal plants, their cultivation, methods of harvesting and the subsequent usage is given. The emphasis is put on the chemical composition of essential oils, their history, the processing and utilization in different areas of industry. Furthermore, the health effects of essential oils and their organoleptic properties are described.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 33784
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2015-05-04


Files in this item

Files Size Format View Description
válková_2015_dp.pdf 1.788Mb PDF View/Open None
válková_2015_op.pdf 545.4Kb PDF View/Open None
válková_2015_vp.pdf 525.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account