dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Válková, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:26:44Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:26:44Z |
|
dc.date.issued |
2015-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/31128
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou silic léčivých rostlin, i z jiných zdrojů, ze kterých se silice vyrábějí, například silicemi živočišného původu nebo syntetickými silicemi. Jsou popsány léčivé rostliny, jejich pěstování, sklizeň a následné využití. Důraz je kladen na chemické složení silic, jejich historii, způsob výroby a využívání v různých odvětvích průmyslu. Také jsou uvedeny zdravotní účinky některých druhů silic a jejich organoleptické vlastnosti. |
|
dc.format |
47 s. |
|
dc.format.extent |
1875077 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
silice
|
cs |
dc.subject |
léčivé rostliny
|
cs |
dc.subject |
zdravotní účinky
|
cs |
dc.subject |
využití
|
cs |
dc.subject |
essentials oils
|
en |
dc.subject |
medicinal plants
|
en |
dc.subject |
health effects
|
en |
dc.subject |
utilization
|
en |
dc.title |
Charakteristika silic léčivých rostlin a jejich vlastnosti |
|
dc.title.alternative |
Characterization of Medicinal Plants Essential Oils and Their Properties |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bubelová, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2015-06-17 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the characterization of medicinal plants' oils and oils from other sources, such as oils of animal origin or synthetic ones. The description of medicinal plants, their cultivation, methods of harvesting and the subsequent usage is given. The emphasis is put on the chemical composition of essential oils, their history, the processing and utilization in different areas of industry. Furthermore, the health effects of essential oils and their organoleptic properties are described. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
33784
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2015-05-04 |
|