Nutriční a kulinářská úprava masa sladkovodních ryb
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Kráčmar, Stanislav
|
|
dc.contributor.author |
Strašáková, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:26:44Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:26:44Z |
|
dc.date.issued |
2015-02-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/31127
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce bylo popsat nutriční a kulinářskou úpravu masa sladkovodních ryb. V práci je popsáno zpracování ryb od zabití až po různé tepelné úpravy. Další část je zaměřena na charakteristiku jakosti rybího masa, kde je zmíněno jeho chemické složení a nutriční vlastnosti. Rybí maso je hodně doporučováno kvůli příznivým vlivům chemického složení na lidský organismus. Rybí výrobky jsou pro nás důležité díky biologické hodnotě tuku, který obsahuje velké množství polynenasycených mastných kyselin. Mastné kyseliny slouží jako prevence mnoha civilizačních chorob. Z těchto důvodů by ryby neměly chybět na našem jídelníčku. |
|
dc.format |
42 s. |
|
dc.format.extent |
1391712 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ryba
|
cs |
dc.subject |
zpracování
|
cs |
dc.subject |
tuk
|
cs |
dc.subject |
mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
fish
|
en |
dc.subject |
processing
|
en |
dc.subject |
fat
|
en |
dc.subject |
fatty acids
|
en |
dc.title |
Nutriční a kulinářská úprava masa sladkovodních ryb |
|
dc.title.alternative |
Nutritional and Culinary Treatment of Meat of Freshwater Fish |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vojtíšková, Petra |
|
dc.date.accepted |
2015-06-18 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the bachelor thesis was to describe the nutritional and culinary preparation of the freshwater fish. This work describes the processing of fish from death to various heat treatment. Next part is focused on the characteristics of quality fish meat, which is men-tioned its chemical composition and nutritional properties. Fish products are important for us because of their biological value of fat, which contains large amounts of polyunsaturated fatty acids. These acids are used to prevent many disease of civilization. For these reasons, the fish will not be missing in our diet. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
33781
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2015-04-30 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account