Orientační měření barev v potravinářství
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Ponížil, Petr
|
|
dc.contributor.author |
Kubíčková, Klára
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:26:40Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:26:40Z |
|
dc.date.issued |
2015-01-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/31108
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce je navrhnout orientační metodu měření barev pomocí digitálního fotoaparátu. Metoda by měla být orientační, levnější a dostupnější než standardní kolorimetrická nebo spektrofotometrická měření. Výsledky porovnám pomocí barevného vzorníku a počítačového programu GIMP. |
|
dc.format |
72 s. |
|
dc.format.extent |
2767779 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
barva
|
cs |
dc.subject |
barevné prostředí
|
cs |
dc.subject |
měření barev
|
cs |
dc.subject |
GIMP
|
cs |
dc.subject |
barevný vzorník CMYK BASIC
|
cs |
dc.subject |
CMYK
|
cs |
dc.subject |
RGB
|
cs |
dc.subject |
HSV
|
cs |
dc.subject |
RAW
|
cs |
dc.subject |
digitální fotoaparát
|
cs |
dc.subject |
color
|
en |
dc.subject |
colorful environment
|
en |
dc.subject |
color measrement
|
en |
dc.subject |
GIMP
|
en |
dc.subject |
color sampler CMYK BASIC
|
en |
dc.subject |
CMYK
|
en |
dc.subject |
RGB
|
en |
dc.subject |
HSV
|
en |
dc.subject |
digital camera
|
en |
dc.title |
Orientační měření barev v potravinářství |
|
dc.title.alternative |
Approximate Color Measurement in Food Procesing Industry |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Grulich, Ondřej |
|
dc.date.accepted |
2015-05-26 |
|
dc.description.abstract-translated |
The main objective of this work is to propose an indicative method of color measurement by using a digital camera. The method should be indicative, cheaper and more accessible than standard colorimetric or spectrophotometric measurments. The results will be compared by using a color sampler and a computer program GIMP. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
33373
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2015-04-24 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account