dc.contributor.advisor |
Hrabal, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Tomalová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2015-07-24T12:26:02Z |
|
dc.date.available |
2015-07-24T12:26:02Z |
|
dc.date.issued |
2015-03-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/30999
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá analýzou konkurenceschopnosti vybraných výrobků společnosti Hamé, s. r. o. na českém trhu. Analyzovanými výrobky jsou tatarské omáčky, majonézy a dressingy o které společnost Hamé rozšířila své výrobkové portfolio. Práce se skládá z teoretické a praktické části. První část se zaměřuje na poznatky z odborné literatury a vysvětluje základní pojmy jako konkurence, konkurenceschopnost, konkurenční analýza, konkurenční prostředí atd. Druhá část práce představuje společnost Hamé a analyzuje její vnější i vnitřní prostředí. Tato část práce se také věnuje akvizici společnosti Doma, a. s. a představení jejích produktů. Dále identifikuje, analyzuje a srovnává konkurenty společnosti a provádí marketingový výzkum. V závěru jsou doporučeny návrhy na zlepšení současného stavu a zvýšení konkurenceschopnosti. |
|
dc.format |
117 s. |
|
dc.format.extent |
3730123 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
konkurence
|
cs |
dc.subject |
konkurenceschopnost
|
cs |
dc.subject |
PESTE analýza
|
cs |
dc.subject |
Porterův model pěti konkurenčních sil
|
cs |
dc.subject |
McKinsey 7S analýza
|
cs |
dc.subject |
SWOT analýza
|
cs |
dc.subject |
marketingový výzkum
|
cs |
dc.subject |
competition
|
en |
dc.subject |
competitiveness
|
en |
dc.subject |
PESTE analysis
|
en |
dc.subject |
Porter´s five forces model
|
en |
dc.subject |
McKinsey 7S analysis
|
en |
dc.subject |
SWOT analysis
|
en |
dc.subject |
marketing research
|
en |
dc.title |
Analýza konkurenceschopnosti společnosti Hamé, s.r.o. |
|
dc.title.alternative |
The Analysis of Hamé, s.r.o. Company Competitiveness |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Šilhánová, Jana |
|
dc.date.accepted |
2015-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelors thesis deals with the analysis of competitiveness of the selected products of the company Hame, s. r. o. on the Czech market. Analyzed products are tartare sauces, mayonnaise and dressings which company Hame has extended its product portfolio. The work consists of the theoretical and the practical part. The first part focuses on the findings from the professional literature and explains basic concepts such as competition, competitiveness, competitive analysis, competitive environment, etc. The second part presents the company Hame and analyzes its external and internal competitive environment. This part also deals with the acquisition of Doma, a.s. and presentation of their products. It also identifies, analyzes and compares competitors and does marketing research. In the conclusion there are recommended proposals for improvement of the current situation and for increase in competitiveness. |
|
dc.description.department |
Vyšší odborná škola ekonomická |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Marketing |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Marketing |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economics and Management |
en |
dc.identifier.stag |
41004
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2015-04-24 |
|