Laboratorní analýza svrchně kvašeného piva
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Najmanová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Wolfová, Marcela
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T21:20:54Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T21:20:54Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-11 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/30896
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá laboratorní analýzou svrchně kvašeného piva. Byla vypra-cována literární rešerše popisující technologický proces výroby svrchně kvašeného piva a mikrobiologii výroby svrchně kvašeného piva. Následuje popis provozních a laboratorních kontrol v jednotlivých fázích výroby svrchně kvašeného piva včetně popisu základních metod používaných při stanovování nejdůležitějších analytických hodnot při výrobě piva. V experimentální části byly v analyzátoru analyzovány vzorky svrchně kvašeného piva typu Wit a následně byl u těchto vzorků stanoven obsah hořkých látek. |
|
dc.format |
61 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
technologie výroby piva
|
cs |
dc.subject |
svrchně kvašené pivo
|
cs |
dc.subject |
mikrobiologie
|
cs |
dc.subject |
analyzátor
|
cs |
dc.subject |
hořké látky
|
cs |
dc.subject |
technology of brewing
|
en |
dc.subject |
top-fermented beer
|
en |
dc.subject |
mikrobiology
|
en |
dc.subject |
analyse
|
en |
dc.subject |
bittersubstance
|
en |
dc.title |
Laboratorní analýza svrchně kvašeného piva |
|
dc.title.alternative |
Laboratory Analysis of Top-fermented Beer |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Burešová, Iva |
|
dc.date.accepted |
2014-05-27 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with a laboratory analysis of top-fermented beer. The technological pro-cess of brewing and microbiology of brewing top-fermented beer were described. Then a description of operation and laboratory controls in separate phases of the production of top-fermented beer follows together with a descriptin of primary methods used in determinati-on of the most important analytical values in brewing. In the experimental part samples of top-fermented beer of the Wit type were analyzed in an analyser followed by a determination of the contens of bitter substances in the samples. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
30715
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2014-04-29 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account