dc.contributor.advisor |
Pospíšil, Michal
|
|
dc.contributor.author |
Masaříková, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T21:18:54Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T21:18:54Z |
|
dc.date.issued |
2014-01-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/30567
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce se zabývá problematikou spojenou se zařízením potravinářského provozu, v tomto případě bezlepkovou pekárnou. Jsou zde popsány podmínky ze zákona dané, které musí splnit provozovatel. Jsou to podmínky z hlediska hygieny a legislativy pro konkrétní provoz a zaměstnance. Dále se práce zabývá problematikou spojenou s držením bezlepkové diety, jsou zde uvedeny seznamy zakázaných a povolených potravin, seznámení s onemocněním celiakie. Pak je zde popsaná pekárna Petra Blahy i s výrobky, které se v ní vyrábějí. Praktickou částí je dotazníkový průzkum týkající se kvality a dostupnosti bezlep-kového pečiva na trhu. |
|
dc.format |
54 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
celiakie
|
cs |
dc.subject |
bezlepková pekárna
|
cs |
dc.subject |
bezlepkové výrobky
|
cs |
dc.subject |
bezlepková dieta
|
cs |
dc.subject |
Coeliac
|
en |
dc.subject |
gluten-free bakery
|
en |
dc.subject |
gluten-free products
|
en |
dc.subject |
gluten-free diet
|
en |
dc.title |
Projekt bezlepkové pekárny |
|
dc.title.alternative |
The Project of Gluten-free Bakery |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mrázek, Josef |
|
dc.date.accepted |
2014-06-17 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis piece of work focus on things around machines of food industry operation in this case gluten-free bakery.Firstly, there are conditions described which are defined by law and an operator has to fulfill them. These conditions are according to hygienic and legislative norms specified for particular operation and employees.Secondly, the thesis is about gluten-free diet, there are lists of food which is forbidden or allowed to eat and the information about the illness connected with this diet.Thirdly, there is the bakery of Petr Blaha described and also products that are produced možná jde i made there.Last but not least, you can read about questionnaire research it is in the practical part which is about a quality and availability of the glutten-free bread on the market. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
37057
|
|
utb.result.grade |
E |
|
dc.date.submitted |
2014-05-07 |
|