Zhodnocení rizik kvality prodeje čerstvých potravin v obchodním řetězci

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zhodnocení rizik kvality prodeje čerstvých potravin v obchodním řetězci

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lukášková, Eva
dc.contributor.author Vranková, Petra
dc.date.accessioned 2015-03-08T21:16:31Z
dc.date.available 2015-03-08T21:16:31Z
dc.date.issued 2014-02-21
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/30116
dc.description.abstract Podstatou bakalářské práce je rozbor všech možných rizik, které mohou jakkoliv negativně zasáhnout do kvality prodeje čerstvých potravin v obchodních řetězcích. Teoretická část se věnuje vysvětlení základních pojmů souvisejících s rizikem obchodování s potravinami. Praktická část popisuje způsob uchovávání, přepravování, manipulace a prezentování zboží na prodejní ploše. Popisuje konkrétní rizika, se kterými se potýkají provozovatelé obchodních řetězců, vedoucí pracovníci, zaměstnanci při prodeji a dále i zákazníci při nákupu čerstvého ovoce a zeleniny. Jsou zde navrhnuta a popsána opatření, která by měla zabránit poškození a znehodnocení potravin.
dc.format 62 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject riziko cs
dc.subject analýza rizik cs
dc.subject nebezpečí cs
dc.subject kvalita cs
dc.subject opatření cs
dc.subject Risk en
dc.subject Analysis en
dc.subject Danger en
dc.subject Quality en
dc.subject Measures en
dc.title Zhodnocení rizik kvality prodeje čerstvých potravin v obchodním řetězci
dc.title.alternative Risk Assessment of Fresh Food Sales Quality in a Retail Chain
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Heinzová, Romana
dc.date.accepted 2014-06-06
dc.description.abstract-translated The aim of the bachelor thesis is to analyze all possible risks that may negatively affect the quality of fresh food sales in retail chains.The theoretical part defines the basic concepts associated with the risk of food trade. The practical part describes methods of storage, transportation, handling and presentation of goods on the sales area. The specific risks, faced by operators, managers, employees of the sector, but also customers in the purchase of fresh fruits and vegetables, are defined in this part. The conclusion discusses and propo-ses measures to contribute to prevent food spoilage and damage.
dc.description.department Ústav krizového řízení
dc.thesis.degree-discipline Ovládání rizik cs
dc.thesis.degree-discipline Technological Equipment en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Procesní inženýrství cs
dc.thesis.degree-program Process Engineering en
dc.identifier.stag 36437
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2014-05-05
local.subject čerstvé potraviny cs
local.subject potraviny cs
local.subject maloobchodní prodej cs
local.subject fresh food en
local.subject selling en
local.subject foodstuffs en
local.subject retail trade en


Files in this item

Files Size Format View
vranková_2014_dp.pdf 1.641Mb PDF View/Open
vranková_2014_vp.pdf 70.17Kb PDF View/Open
vranková_2014_op.pdf 218.5Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account