dc.contributor.advisor |
Družbíková, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Ciprysová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-14T20:18:17Z |
|
dc.date.available |
2010-07-14T20:18:17Z |
|
dc.date.issued |
2009-06-04 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/2971
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce bylo určit nutriční hodnotu a aminokyselinové složení třech zkoumaných sterilovaných hotových pokrmů. Jednalo se o Pikantní rizoto, Vepřové maso s mrkví a bramborem a Vepřový gukáš s těstovinami. Bylo zjištěno, že Vepřový guláš s těstovinami měl nejvyšší energetickou hodnotu 2328 kJ/300g, nejvyšší obsah aminokyselin 101,87 g/kg a EAAI byl 72,16 %. Vepřové maso s mrkví a bramborem mělo obsah aminokyselin 68,11 g/kg a hodnota EAAI byla 72,41 %. Jeho energetická hodnota byla 1791,3 kJ/300g. Hodnota obsahu aminokyselin v Pikantním rizotu byla 52,49 g/kg a EAAI byl 66,93 %, což byla nejižší hodnota. Jeho energetická hodnota byla 2004,9 kJ/300g. |
cs |
dc.format |
37 s., 3 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
664443 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
sterilovaný hotový pokrm
|
cs |
dc.subject |
nutriční hodnota
|
cs |
dc.subject |
aminokyselinové složení
|
cs |
dc.subject |
meal ready to eat
|
en |
dc.subject |
nutrition value
|
en |
dc.subject |
amino-acid content
|
en |
dc.title |
Nutriční hodnocení hotových pokrmů |
cs |
dc.title.alternative |
Nutrition valuation of meals ready to eat |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňka, František |
|
dc.date.accepted |
2007-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this thesis was to determine the nutrition value and amino-acids content of three chosen meal ready to eat. It was Spicy risotto, Pork meat with carrot and potatoes and Pork goulash with pastes. It was found out that Pork goulash with pastes had the highest energy 2328 kJ/300g, the highest content of proteins 101,87 g/kg and EAAI was 72,16 %. Pork meat with carrot and potatoes had content of proteins 68,11 g/kg and EAAI was 72,41 %. Its energy was 1791,3 kJ/300g. The content of proteins in Spicy risotto was 52,49 g/kg a EAAI was 66,93 %, it was the lowest value. Its energy was 2004,9 kJ/300g. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5263
|
|
dc.date.assigned |
2007-01-08 |
|
utb.result.grade |
A |
|