Nutriční hodnocení hotových pokrmů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční hodnocení hotových pokrmů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Družbíková, Helena
dc.contributor.author Ciprysová, Zuzana
dc.date.accessioned 2010-07-14T20:18:17Z
dc.date.available 2010-07-14T20:18:17Z
dc.date.issued 2009-06-04
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/2971
dc.description.abstract Cílem práce bylo určit nutriční hodnotu a aminokyselinové složení třech zkoumaných sterilovaných hotových pokrmů. Jednalo se o Pikantní rizoto, Vepřové maso s mrkví a bramborem a Vepřový gukáš s těstovinami. Bylo zjištěno, že Vepřový guláš s těstovinami měl nejvyšší energetickou hodnotu 2328 kJ/300g, nejvyšší obsah aminokyselin 101,87 g/kg a EAAI byl 72,16 %. Vepřové maso s mrkví a bramborem mělo obsah aminokyselin 68,11 g/kg a hodnota EAAI byla 72,41 %. Jeho energetická hodnota byla 1791,3 kJ/300g. Hodnota obsahu aminokyselin v Pikantním rizotu byla 52,49 g/kg a EAAI byl 66,93 %, což byla nejižší hodnota. Jeho energetická hodnota byla 2004,9 kJ/300g. cs
dc.format 37 s., 3 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 664443 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject sterilovaný hotový pokrm cs
dc.subject nutriční hodnota cs
dc.subject aminokyselinové složení cs
dc.subject meal ready to eat en
dc.subject nutrition value en
dc.subject amino-acid content en
dc.title Nutriční hodnocení hotových pokrmů cs
dc.title.alternative Nutrition valuation of meals ready to eat en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2007-06-19
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was to determine the nutrition value and amino-acids content of three chosen meal ready to eat. It was Spicy risotto, Pork meat with carrot and potatoes and Pork goulash with pastes. It was found out that Pork goulash with pastes had the highest energy 2328 kJ/300g, the highest content of proteins 101,87 g/kg and EAAI was 72,16 %. Pork meat with carrot and potatoes had content of proteins 68,11 g/kg and EAAI was 72,41 %. Its energy was 1791,3 kJ/300g. The content of proteins in Spicy risotto was 52,49 g/kg a EAAI was 66,93 %, it was the lowest value. Its energy was 2004,9 kJ/300g. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5263
dc.date.assigned 2007-01-08
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
ciprysová_2007_bp.pdf 648.8Kb PDF View/Open
ciprysová_2007_vp.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open
ciprysová_2007_op.doc 51.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account