Mikroflóra dutiny ústní u ortodonticky léčených pacientů
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Hauerlandová, Iva
|
|
dc.contributor.author |
Prchalová, Jaroslava
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T21:07:39Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T21:07:39Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/29643
|
|
dc.description.abstract |
Úkolem bakalářské práce bylo stanovit mikroorganizmy adherované na jednotlivých dru-zích ortodontických zámků. V teoretické části byla popsána anatomie a mikroflóra dutiny ústní. Dále byly popsány některé mikroorganizmy vyskytující se v dutině ústní. Také byla popsána léčba ortodontických pacientů a zásady ústní hygieny. V praktické části byla testována přítomnost aerobních, anaerobních mikroorganizmů, a počet bakterií rodu Lactobacillus schopných adheze na ortodontické zámky z různých ma-teriálů. Výsledky byly vyhodnoceny prostřednictvím grafů a bylo zjištěno, že nejmenší výskyt mikroorganizmů byl na samoligujících zámcích. |
|
dc.format |
54 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
dutina ústní
|
cs |
dc.subject |
mikroflóra dutiny ústní
|
cs |
dc.subject |
ortodontická léčba
|
cs |
dc.subject |
ústní hygiena
|
cs |
dc.subject |
oral cavity
|
en |
dc.subject |
oral microflora
|
en |
dc.subject |
orthodontic treatment
|
en |
dc.subject |
oral hygiene
|
en |
dc.title |
Mikroflóra dutiny ústní u ortodonticky léčených pacientů |
|
dc.title.alternative |
Microflora of the Oral Cavity in Orthodontic Patients |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Pleva, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2014-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
The objectives of this thesis was to specify occurrence of microorganisms stuck to indivi-dual types of orthodontical brackets. In the theoretical part the mouth anatomy and microf-lora was described. Also the treatment of orthodontical patients and mouth hygiene was described. In the practical part samples were tested for the presence of aerobic and, anaerobic micro-organisms and, Lactobacillus spp. stuck to individual types of brackets. The results were evaluated in charts and the conclusion was that the least occurrence of microorganisms was detected on self-ligating brackets. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
35795
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2014-05-23 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account