Izolace a identifikace mléčných proteinů chromatografickou metodou
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Halabalová, Věra
|
|
dc.contributor.author |
Škrobák, Filip
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T21:06:13Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T21:06:13Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/29377
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá problematikou mléčných proteinů. Obecně popisuje základní použití v potravinářství, chemické složení a analytické metody. Přesněji se soustředíme na postupy pro jejich izolaci a identifikaci pomocí chromatografie. Během vlastní práce bylo stanoveno mnoho vzorků. Výsledkem práce je souhrn metod popisující postupy izolace a i konečné frakce izolovaných proteinů. Byla odzkoušena i metoda hmotnostní spektrometrie, která byla použita jako ukázková metoda. |
|
dc.format |
75 s. (86 207 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Mléko
|
cs |
dc.subject |
Proteiny
|
cs |
dc.subject |
Izolace
|
cs |
dc.subject |
Chromatografie
|
cs |
dc.subject |
Hmotnostní spektrometrie
|
cs |
dc.subject |
Milk
|
en |
dc.subject |
Proteins
|
en |
dc.subject |
Isolations
|
en |
dc.subject |
Chromatography
|
en |
dc.subject |
Mass spectrometry
|
en |
dc.title |
Izolace a identifikace mléčných proteinů chromatografickou metodou |
|
dc.title.alternative |
Isolation and Identifiaction of Milk Proteins by Chromatograhy |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Gál, Robert |
|
dc.date.accepted |
2014-05-27 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the milk proteins. Generally describes the basic use in the food in-dustry, chemical composition and analytical methods. Strictly concentration for isolation and identification by chromatography. During their work was the determination of many samples. The result is a collection of methods describing the procedures of isolation and even the final fraction of isolated proteins. It was also tested by mass spectrometry, which was used as a sample method. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
35408
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2014-05-02 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account