Vliv fosforečnanových solí na reologické vlastnosti modelového vepřového masného výrobku v průběhu tepelného opracování
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Polášek, Zdeněk
|
|
dc.contributor.author |
Koníčková, Nikola
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T20:57:59Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T20:57:59Z |
|
dc.date.issued |
2014-01-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/28452
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce byla zaměřena na použití fosforečných solí v masných výrobcích a sledování vlivu těchto solí na viskoelastické vlastnosti vepřové svaloviny. Ke stanovení bylo použito vepřové maso vepřová kýta (musculus semimembranosus), které pocházelo z Jatek Holešov. V praktické části jsme se zaměřili na přípravu modelových výrobků, do kterých byly aplikovány fosforečné soli (sodné a draselné) Vliv těchto solí na reologické vlastnosti vepřové svaloviny byl sledován reometricky. |
|
dc.format |
91 s., 21 s. příloh |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
fosforečnany
|
cs |
dc.subject |
vepřová svalovina
|
cs |
dc.subject |
pH
|
cs |
dc.subject |
vaznost
|
cs |
dc.subject |
phosphates
|
en |
dc.subject |
pork muscle
|
en |
dc.subject |
pH
|
en |
dc.subject |
water holding capacity
|
en |
dc.title |
Vliv fosforečnanových solí na reologické vlastnosti modelového vepřového masného výrobku v průběhu tepelného opracování |
|
dc.title.alternative |
Influence of Phosphate Salts on the Rheological Attribute of the Model Pork Product During Heat Treatment |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Pavlíček, Josef |
|
dc.date.accepted |
2014-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
The master thesis was focused on using phosphoric salts in fatty products. I did use for determination pork meat - pork ham from Jatka Holesov. In practical part, we focused on preparation of prototypes into which we applied phosphoric salts (sodium phosphate and potassium phosphate). Impact of these salts on rheological characteristics of pork musculature was studied rheometry |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
34091
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2014-04-28 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account