Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Bastlová, Zita
|
|
dc.contributor.author |
Zbořilová, Lenka
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T20:56:56Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T20:56:56Z |
|
dc.date.issued |
2014-01-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/28278
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce ve svém úvodu charakterizuje vlastnosti kravského mléka a popisuje rozdíl mezi mlékem lidským a kravským. V dalších částech se zaměřuje na hygienu mléka a příčiny kontaminace, a také na způsob odběru vzorků pro stanovení mikrobiální kvality. Práce se dále zabývá patogenními mikroorganismy, popisuje problematiku zánětu mléčné žlázy a zmiňuje přípravky používané k léčbě mastitidy. V závěru je řešena otázka vlivu konzumace syrového mléka na lidské zdraví. |
|
dc.format |
58 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mléko
|
cs |
dc.subject |
kontaminace
|
cs |
dc.subject |
patogenní mikroorganismy
|
cs |
dc.subject |
milk
|
en |
dc.subject |
contamition
|
en |
dc.subject |
pathogenic microorganisms
|
en |
dc.title |
Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy |
|
dc.title.alternative |
Contamination of Raw Milk by Pathogenic Microorganisms |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Matějíčková, Radmila |
|
dc.date.accepted |
2014-06-17 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the introduction of thesis the characteristics of cow milk are described and also differen-ces between human and cow's milk. The subsequent chapters of the thesis are focused on milk hygiene and the courses of milk contamination and also on the method of taking samples of milk for the determination of microbial quality. The thesis further describes pathogenic microorganisms of cattle which are connected to milk production, it deals with the problem of udder inflamation and mentions the pharmaceutics which are used for the cure of mastitis. In the conclusion of the thesis the influence of raw milk consumption on human health is discussed. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
33828
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2014-04-25 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account