Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Bastlová, Zita
dc.contributor.author Zbořilová, Lenka
dc.date.accessioned 2015-03-08T20:56:56Z
dc.date.available 2015-03-08T20:56:56Z
dc.date.issued 2014-01-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/28278
dc.description.abstract Bakalářská práce ve svém úvodu charakterizuje vlastnosti kravského mléka a popisuje rozdíl mezi mlékem lidským a kravským. V dalších částech se zaměřuje na hygienu mléka a příčiny kontaminace, a také na způsob odběru vzorků pro stanovení mikrobiální kvality. Práce se dále zabývá patogenními mikroorganismy, popisuje problematiku zánětu mléčné žlázy a zmiňuje přípravky používané k léčbě mastitidy. V závěru je řešena otázka vlivu konzumace syrového mléka na lidské zdraví.
dc.format 58 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mléko cs
dc.subject kontaminace cs
dc.subject patogenní mikroorganismy cs
dc.subject milk en
dc.subject contamition en
dc.subject pathogenic microorganisms en
dc.title Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy
dc.title.alternative Contamination of Raw Milk by Pathogenic Microorganisms
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Matějíčková, Radmila
dc.date.accepted 2014-06-17
dc.description.abstract-translated In the introduction of thesis the characteristics of cow milk are described and also differen-ces between human and cow's milk. The subsequent chapters of the thesis are focused on milk hygiene and the courses of milk contamination and also on the method of taking samples of milk for the determination of microbial quality. The thesis further describes pathogenic microorganisms of cattle which are connected to milk production, it deals with the problem of udder inflamation and mentions the pharmaceutics which are used for the cure of mastitis. In the conclusion of the thesis the influence of raw milk consumption on human health is discussed.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 33828
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2014-04-25


Files in this item

Files Size Format View
zbořilová_2014_dp.pdf 1.389Mb PDF View/Open
zbořilová_2014_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
zbořilová_2014_op.doc 74.45Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account