Stanovení anthokyaninových barviv v různých odrůdách červených vín

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení anthokyaninových barviv v různých odrůdách červených vín

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lapčíková, Barbora
dc.contributor.author Marková, Nikola
dc.date.accessioned 2015-03-08T20:56:46Z
dc.date.available 2015-03-08T20:56:46Z
dc.date.issued 2014-01-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/28244
dc.description.abstract Předložená bakalářská práce se zabývá stanovením anthokaninových barviv v červeném víně metodami spektrální analýzy. U vybraných odrůdových vín Dornfelder, Rulandské modré, Modrý Portugal, Zweigeltrebe a Směs vín byla stanovena hustota vína pyknometricky, dále bylo stanoveno množství anthokyaninových barviv, barevné intenzity a odstín analyzovaných vzorků červených vín. Stanovením trichromatických charakteristik byly zjištěny tři základní vlastnosti vína: jas, sytost a barevný odstín.
dc.format 46s. (53736 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject červené víno cs
dc.subject anthokyaninová barviva cs
dc.subject spektrofotometrie cs
dc.subject barevná charakteristika vína cs
dc.subject red wine en
dc.subject anthocyanins pigment en
dc.subject chromaticity en
dc.subject color intensity en
dc.subject brightness en
dc.subject spectrophotometry en
dc.title Stanovení anthokyaninových barviv v různých odrůdách červených vín
dc.title.alternative Determination Anthocyanin Pigments in Different Varieties of Red Wines
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lorencová, Eva
dc.date.accepted 2014-06-19
dc.description.abstract-translated The submitted bachelor thesis deals with setting anthocyanins pigments in red wine spectral analysis. For selected varietal wines Dornfelder, Pinot Noir, Blue Portugal, Zweigeltrebe and wine mixture density was determined guilt pycnometrically, also were determined anthocyanins pigments, color intensity and color shade of the analyzed samples of red wines. By setting trichromatic characteristics identified three key features of the wine: hue, saturation, brightness.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 33778
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2014-05-02


Files in this item

Files Size Format View
marková_2014_dp.pdf 1.329Mb PDF View/Open
marková_2014_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
marková_2014_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account