dc.contributor.advisor |
Lapčíková, Barbora
|
|
dc.contributor.author |
Marková, Nikola
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T20:56:46Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T20:56:46Z |
|
dc.date.issued |
2014-01-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/28244
|
|
dc.description.abstract |
Předložená bakalářská práce se zabývá stanovením anthokaninových barviv v červeném víně metodami spektrální analýzy. U vybraných odrůdových vín Dornfelder, Rulandské modré, Modrý Portugal, Zweigeltrebe a Směs vín byla stanovena hustota vína pyknometricky, dále bylo stanoveno množství anthokyaninových barviv, barevné intenzity a odstín analyzovaných vzorků červených vín. Stanovením trichromatických charakteristik byly zjištěny tři základní vlastnosti vína: jas, sytost a barevný odstín. |
|
dc.format |
46s. (53736 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
červené víno
|
cs |
dc.subject |
anthokyaninová barviva
|
cs |
dc.subject |
spektrofotometrie
|
cs |
dc.subject |
barevná charakteristika vína
|
cs |
dc.subject |
red wine
|
en |
dc.subject |
anthocyanins pigment
|
en |
dc.subject |
chromaticity
|
en |
dc.subject |
color intensity
|
en |
dc.subject |
brightness
|
en |
dc.subject |
spectrophotometry
|
en |
dc.title |
Stanovení anthokyaninových barviv v různých odrůdách červených vín |
|
dc.title.alternative |
Determination Anthocyanin Pigments in Different Varieties of Red Wines |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lorencová, Eva |
|
dc.date.accepted |
2014-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
The submitted bachelor thesis deals with setting anthocyanins pigments in red wine spectral analysis. For selected varietal wines Dornfelder, Pinot Noir, Blue Portugal, Zweigeltrebe and wine mixture density was determined guilt pycnometrically, also were determined anthocyanins pigments, color intensity and color shade of the analyzed samples of red wines. By setting trichromatic characteristics identified three key features of the wine: hue, saturation, brightness. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
33778
|
|
utb.result.grade |
D |
|
dc.date.submitted |
2014-05-02 |
|