Kyselinový profil révových vín v průběhu technologického procesu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Kyselinový profil révových vín v průběhu technologického procesu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Novotná Křížková, Olga
dc.date.accessioned 2015-03-08T20:56:43Z
dc.date.available 2015-03-08T20:56:43Z
dc.date.issued 2014-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/28234
dc.description.abstract Tato diplomová práce je zaměřena na sledování kyselinového profilu révového vína v průběhu technologického procesu. V teoretické části je popsána technologie výroby révového vína se zřetelem na rozdílnosti výroby bílých, růžových a červených vín, chemické složení moštu, výsledného vína se zaměřením na organické kyseliny a stručný popis vybraných odrůd révy vinné. Dále je zde přehled metod použitých při stanovení kyselinového profilu vybraných vzorků vín. Praktická část je zaměřena na sledování kyselinového profilu v průběhu jednotlivých technologických operací v rámci celého výrobního procesu od vylisování až po lahvování hotových vín.
dc.format 117 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject technologický proces cs
dc.subject víno cs
dc.subject vysoce účinná kapalinová chromatografie cs
dc.subject kyselinový profil cs
dc.subject technological process en
dc.subject wine en
dc.subject high pressure liquid chromatography en
dc.subject acid profile en
dc.title Kyselinový profil révových vín v průběhu technologického procesu
dc.title.alternative Profile of Acids in Wines During Technological Process
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Fic, Vlastimil
dc.date.accepted 2014-05-27
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on following of acid profile of wine during technological process. The theoretical part describes the technology of winemaking taking into account the differences of production of white, rose and red wines, chemical composition of must and wine focusing on organic acids and brief description of selected vine varieties. Futhermore, there is summary of the methods used to determine acidity profile of selected wines. The experimental part is focused on the determination of acidity profile during all technological operations throughout the technological process from pressing to bottling wines.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 33761
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2014-04-30


Files in this item

Files Size Format View
novotná křížková_2014_dp.pdf 2.202Mb PDF View/Open
novotná křížková_2014_vp.pdf 109.5Kb PDF View/Open
novotná křížková_2014_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account