dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Novotná Křížková, Olga
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T20:56:43Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T20:56:43Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/28234
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce je zaměřena na sledování kyselinového profilu révového vína v průběhu technologického procesu. V teoretické části je popsána technologie výroby révového vína se zřetelem na rozdílnosti výroby bílých, růžových a červených vín, chemické složení moštu, výsledného vína se zaměřením na organické kyseliny a stručný popis vybraných odrůd révy vinné. Dále je zde přehled metod použitých při stanovení kyselinového profilu vybraných vzorků vín. Praktická část je zaměřena na sledování kyselinového profilu v průběhu jednotlivých technologických operací v rámci celého výrobního procesu od vylisování až po lahvování hotových vín. |
|
dc.format |
117 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
technologický proces
|
cs |
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
vysoce účinná kapalinová chromatografie
|
cs |
dc.subject |
kyselinový profil
|
cs |
dc.subject |
technological process
|
en |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
high pressure liquid chromatography
|
en |
dc.subject |
acid profile
|
en |
dc.title |
Kyselinový profil révových vín v průběhu technologického procesu |
|
dc.title.alternative |
Profile of Acids in Wines During Technological Process |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fic, Vlastimil |
|
dc.date.accepted |
2014-05-27 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on following of acid profile of wine during technological process. The theoretical part describes the technology of winemaking taking into account the differences of production of white, rose and red wines, chemical composition of must and wine focusing on organic acids and brief description of selected vine varieties. Futhermore, there is summary of the methods used to determine acidity profile of selected wines. The experimental part is focused on the determination of acidity profile during all technological operations throughout the technological process from pressing to bottling wines. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
33761
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2014-04-30 |
|