dc.contributor.advisor |
Plšková, Mária
|
|
dc.contributor.author |
Mrázková, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T20:56:43Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T20:56:43Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/28232
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na využití spektrometrických metod v masném průmyslu. Hodnotí možnost využití těchto metod v určování technologických vlastností masa a masných výrobků. Tyto metody jsou v celém potravinářském odvětví stále ještě ve vývoji, a proto jsou v práci uvedeny pouze dnes nejpoužívanější metody, mezi které patří Ramanova spektrometrie, spektrometrie v infračervené oblasti a v menším měřítku také fluorescenční spektrometrie a spektrometrie ve viditelné oblasti. Využití uvedených spektrometrických metod je v potravinářství velmi perspektivní. |
|
dc.format |
44 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
maso
|
cs |
dc.subject |
masné výrobky
|
cs |
dc.subject |
spektrometrické metody
|
cs |
dc.subject |
Ramanova spektrometrie
|
cs |
dc.subject |
spektrometrie v infračervené oblasti
|
cs |
dc.subject |
fluorescenční spektrometrie
|
cs |
dc.subject |
spektrometrie ve viditelné oblasti
|
cs |
dc.subject |
spektrometry
|
cs |
dc.subject |
meat
|
en |
dc.subject |
meat production
|
en |
dc.subject |
spectroscopy metods
|
en |
dc.subject |
Raman spectroscopy
|
en |
dc.subject |
infrared spectroscopy
|
en |
dc.subject |
flouourescence spectroscopy
|
en |
dc.subject |
visible spectroscopy
|
en |
dc.subject |
spectrometers
|
en |
dc.title |
Využití spektrometrických metod na stanovení technologických vlastností masa a masných výrobků |
|
dc.title.alternative |
The Use of Spectrometric Methods for The Determination of The Technological Properties of Meat and Meat Products |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2014-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is focused on the use of spectrometrics methods in the meat industry. These methods are still in development in food industry and therefore are in the thesis listed only the most commonly used methods, whitch include Raman spectroscopy and infrared spectroscopy and to a lesser excent flourescent spectroscopy and visible specrometry. Making use of spectrometric methods is very promising in the food industry. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
33758
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2014-05-15 |
|