Analytické metody stanovení a zastoupení těžkých kovů ve zvěřině

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analytické metody stanovení a zastoupení těžkých kovů ve zvěřině

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Lukšíčková, Lada
dc.date.accessioned 2015-03-08T20:56:28Z
dc.date.available 2015-03-08T20:56:28Z
dc.date.issued 2014-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/28195
dc.description.abstract Tato práce popisuje současný stav a metody stanovení obsahu těžkých kovů ve zvěřině. Charakterizuje vlastnosti, výskyt a toxicitu těžkých kovů. Dále se zabývá kategorizací zvěře a nutričními hodnotami zvěřiny. Podává přehled a srovnání atomové absorpční spektrometrie, atomové emisní spektrometrie a hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem. V závěru práce jsou přehledně zpracovány údaje o vzorcích, kde byly překročeny doporučené hodnoty obsahu těžkých kovů.
dc.format 49 s
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject těžké kovy cs
dc.subject zvěřina cs
dc.subject atomová absorpční spektrometrie cs
dc.subject atomová emisní spektrometrie cs
dc.subject hmotnostní spektrometrie cs
dc.subject heavy metals en
dc.subject venison en
dc.subject Atomic absorption spectrometry en
dc.subject Atomic emission spectrometry en
dc.subject Mass spectrometry en
dc.title Analytické metody stanovení a zastoupení těžkých kovů ve zvěřině
dc.title.alternative Analytical Methods for Determination and Representation of Heavy Metals in Venison
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Petrželová, Kamila
dc.date.accepted 2014-06-09
dc.description.abstract-translated This work describes status and methodology of determining of the amount of the heavy metals in venison. Work describes also properties, appearance and toxicity of the heavy metals. It is also interested in dividing of the wild animals into categories and nutritional values of the venison. Work gives us also overview and comparison of Atomic absorption spectrometry, Atomic emission spectrometry and Inductively coupled plasma mass spectrometry. In the last part of the work is the summary with the specimens, where recommended values of the heavy metals were exceeded.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 33695
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2014-05-16


Files in this item

Files Size Format View
lukšíčková_2014_dp.pdf 1.478Mb PDF View/Open
lukšíčková_2014_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
lukšíčková_2014_op.doc 98.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account