dc.contributor.advisor |
Gál, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Lukšíčková, Lada
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T20:56:28Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T20:56:28Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/28195
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce popisuje současný stav a metody stanovení obsahu těžkých kovů ve zvěřině. Charakterizuje vlastnosti, výskyt a toxicitu těžkých kovů. Dále se zabývá kategorizací zvěře a nutričními hodnotami zvěřiny. Podává přehled a srovnání atomové absorpční spektrometrie, atomové emisní spektrometrie a hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem. V závěru práce jsou přehledně zpracovány údaje o vzorcích, kde byly překročeny doporučené hodnoty obsahu těžkých kovů. |
|
dc.format |
49 s |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
těžké kovy
|
cs |
dc.subject |
zvěřina
|
cs |
dc.subject |
atomová absorpční spektrometrie
|
cs |
dc.subject |
atomová emisní spektrometrie
|
cs |
dc.subject |
hmotnostní spektrometrie
|
cs |
dc.subject |
heavy metals
|
en |
dc.subject |
venison
|
en |
dc.subject |
Atomic absorption spectrometry
|
en |
dc.subject |
Atomic emission spectrometry
|
en |
dc.subject |
Mass spectrometry
|
en |
dc.title |
Analytické metody stanovení a zastoupení těžkých kovů ve zvěřině |
|
dc.title.alternative |
Analytical Methods for Determination and Representation of Heavy Metals in Venison |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Petrželová, Kamila |
|
dc.date.accepted |
2014-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work describes status and methodology of determining of the amount of the heavy metals in venison. Work describes also properties, appearance and toxicity of the heavy metals. It is also interested in dividing of the wild animals into categories and nutritional values of the venison. Work gives us also overview and comparison of Atomic absorption spectrometry, Atomic emission spectrometry and Inductively coupled plasma mass spectrometry. In the last part of the work is the summary with the specimens, where recommended values of the heavy metals were exceeded. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
33695
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2014-05-16 |
|