Srovnání obsahu bioaktivních látek v různých částech bylin v různých ročních obdobích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Srovnání obsahu bioaktivních látek v různých částech bylin v různých ročních obdobích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Matějková, Dagmar
dc.date.accessioned 2015-03-08T20:56:08Z
dc.date.available 2015-03-08T20:56:08Z
dc.date.issued 2014-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/28136
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá biologicky aktivními látkami v léčivých bylinách v různých obdobích roku. Jde o odlišné části běžných léčivých rostlin, konkrétně o květ a list pampelišky, květ řebříčku nať šalvěje a meduňky, list a květ jitrocele, list kopřivy, květ sedmikrásky, květ měsíčku. Byla zjišťována antioxidační aktivita, celkový obsah polyfenolových látek a flavonoidů v těchto rostlinách.
dc.format 62 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Léčivé byliny cs
dc.subject antioxidační kapacita cs
dc.subject fenolické látky cs
dc.subject flavonoidy cs
dc.subject Medicinal herbs en
dc.subject antioxidant capacity en
dc.subject phenolic compounds en
dc.subject flavonoids en
dc.title Srovnání obsahu bioaktivních látek v různých částech bylin v různých ročních obdobích
dc.title.alternative Comparison of Content of Bioactive Compounds in Different Parts of Plants in Different Seasons
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2014-05-28
dc.description.abstract-translated This thesis deals with biologically active substances in medicinal herbs at different times of the year. They are different parts of common medicinal herbs, particularly the dandelion flower and leaf, yarrow flower, sage and lemon balm tops, plantain leaf and flower, nettle leaf, daisy flower, marigold flower. Antioxidant activity, total polyphenol content and flavonoids in these plants were measured.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 33587
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2014-05-02


Files in this item

Files Size Format View
matějková_2014_dp.pdf 2.250Mb PDF View/Open
matějková_2014_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
matějková_2014_op.doc 98.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account