dc.contributor.advisor |
Mlček, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Matějková, Dagmar
|
|
dc.date.accessioned |
2015-03-08T20:56:08Z |
|
dc.date.available |
2015-03-08T20:56:08Z |
|
dc.date.issued |
2014-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/28136
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá biologicky aktivními látkami v léčivých bylinách v různých obdobích roku. Jde o odlišné části běžných léčivých rostlin, konkrétně o květ a list pampelišky, květ řebříčku nať šalvěje a meduňky, list a květ jitrocele, list kopřivy, květ sedmikrásky, květ měsíčku. Byla zjišťována antioxidační aktivita, celkový obsah polyfenolových látek a flavonoidů v těchto rostlinách. |
|
dc.format |
62 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Léčivé byliny
|
cs |
dc.subject |
antioxidační kapacita
|
cs |
dc.subject |
fenolické látky
|
cs |
dc.subject |
flavonoidy
|
cs |
dc.subject |
Medicinal herbs
|
en |
dc.subject |
antioxidant capacity
|
en |
dc.subject |
phenolic compounds
|
en |
dc.subject |
flavonoids
|
en |
dc.title |
Srovnání obsahu bioaktivních látek v různých částech bylin v různých ročních obdobích |
|
dc.title.alternative |
Comparison of Content of Bioactive Compounds in Different Parts of Plants in Different Seasons |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2014-05-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with biologically active substances in medicinal herbs at different times of the year. They are different parts of common medicinal herbs, particularly the dandelion flower and leaf, yarrow flower, sage and lemon balm tops, plantain leaf and flower, nettle leaf, daisy flower, marigold flower. Antioxidant activity, total polyphenol content and flavonoids in these plants were measured. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
33587
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2014-05-02 |
|