Spokojenost pacientů se stravováním v nemocnici
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Krátká, Anna
|
|
dc.contributor.author |
Černošková, Věra
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-14T16:04:53Z |
|
dc.date.available |
2010-07-14T16:04:53Z |
|
dc.date.issued |
2007-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/2785
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá tématem spokojenosti pacientů se stravováním v nemocnici. V teoretické části jsou popsané základní složky potravy, nastíněn pojem racionální výživa a její všeobecná doporučení. Dále jsou popsány klady a zápory alternativních výživových směrů, jako jsou vegetariánství a makrobiotická strava. Je zde i kapitola o poruchách výživy. Velká část práce se zabývá stravou jako potřebou, nemocničním dietám a jak vypadá stravování v krajské nemocnici, kde probíhalo dotazníkové šetření. V praktické části je provedeno vyhodnocení průzkumu, který byl zaměřen na spokojenost se stravováním v nemocnici, chutnost a estetiku stravy. |
cs |
dc.format |
69 s., 19 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
6008912 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Potřeba
|
cs |
dc.subject |
racionální strava
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
dieta
|
cs |
dc.subject |
dietní systém
|
cs |
dc.subject |
spokojenost
|
cs |
dc.subject |
Need
|
en |
dc.subject |
rational nutrition
|
en |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
diet
|
en |
dc.subject |
diet system
|
en |
dc.subject |
satisfaction
|
en |
dc.title |
Spokojenost pacientů se stravováním v nemocnici |
cs |
dc.title.alternative |
The satisfaction of patients with hospital boarding |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hejtmánková, Marie |
|
dc.date.accepted |
2007-06-26 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the topic of patients' satisfaction with the hospital boarding. The theoretical part describes the basic meals ingredients; it explains the term 'rational nutrition' and its general recommendations. Furthermore it describes the advantages and disadvantages of alternative ways of eating, such as vegetarianism or macrobiotics. One section also mentions disorder in eating habits. The great part of the thesis deals with the eating as with a need, hospital diets and how the boarding looks like in the regional hospital, where the survey was conducted. The results of the survey are shown in the practical part of the thesis. The survey was mainly aimed at the satisfaction of patients with the hospital boarding, the taste and the meals aesthetics. |
en |
dc.description.department |
Ústav zdravotnických studií |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/103
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Všeobecná sestra |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
General Nurse |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta humanitních studií |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Humanities |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Ošetřovatelství |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Health Care |
en |
dc.identifier.stag |
6602
|
|
dc.date.assigned |
2007-02-23 |
|
utb.result.grade |
A |
|
local.subject |
pacienti
|
cs |
local.subject |
nemocnice
|
cs |
local.subject |
výživa člověka
|
cs |
local.subject |
dietní jídla
|
cs |
local.subject |
vegetariánská jídla
|
cs |
local.subject |
makrobiotická jídla
|
cs |
local.subject |
patients
|
en |
local.subject |
hospitals
|
en |
local.subject |
human nutrition
|
en |
local.subject |
diet meals
|
en |
local.subject |
vegetarian cookery
|
en |
local.subject |
macrobiotic cookery
|
en |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account