Stanovení obsahu methanolu v ovocném destilátu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení obsahu methanolu v ovocném destilátu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fišera, Miroslav
dc.contributor.author Veselá, Jana
dc.date.accessioned 2013-10-15T14:38:40Z
dc.date.accessioned 2013-10-15T17:16:20Z
dc.date.available 2013-10-15T14:38:40Z
dc.date.available 2013-10-15T17:16:20Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB en
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/25498
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na methanol v jablečných destilátech. V teoretické části je pojednáno o vlastnostech methanolu, jeho tvorbě, využití, výskytu, metabolismu a účincích v lidském těle, dále o legislativě v oblasti lihovin, ovoci pro výrobu destilátů, alkoholovém kvašení, destilaci, chemickém složení destilátů, vadách destilátů a metodách ke stanovení methanolu. V praktické části byly stanoveny koncentrace methanolu v jablečných destilátech. Analýza těchto destilátů byla provedena plynovou chromatografií s plamenovým ionizačním detektorem (GC/FID). en
dc.format 79 s. en
dc.format.extent 3533918 bytes en
dc.format.mimetype application/pdf en
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Klíčová slova: methanol en
dc.subject ovocný destilát en
dc.subject destilace en
dc.subject plynová chromatografie en
dc.subject Keywords: methanol en
dc.subject fruit spirit en
dc.subject distillation en
dc.subject gas chromatography en
dc.title Stanovení obsahu methanolu v ovocném destilátu en
dc.title.alternative Determination of Methanol Content in Fruit Spirit en
dc.type bakalářská práce en
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2013-06-19
dc.description.abstract-translated Bachelor's thesis is focused on methanol in Apple spirits. The theoretical part is dealt with the properties of methanol, its creation, usage, distribution, metabolism and effects in the human body, also on legislation in the area of spirit drinks, fruit for the production of spirits, alcoholic fermentation, distillation, chemical composition of spirits, quality defects of the spirits and the methods for the determination of methanol. In the practical part of the methanol concentrations were determined in the Apple spirits. Analysis of these spirits were performed by gas chromatography with a flame ionization detector (GC/FID). en
dc.description.department Ústav technologie potravin en
dc.description.result obhájeno en
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 en
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 en
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická en
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. en
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin en
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30646
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2013-05-15


Files in this item

Files Size Format View
veselá_2013_bp.pdf 3.370Mb PDF View/Open
veselá_2013_vp.pdf 71.01Kb PDF View/Open
veselá_2013_op.pdf 65.34Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account