dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Stloukalová, Radka
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-14T01:56:42Z |
|
dc.date.available |
2013-10-14T01:56:42Z |
|
dc.date.issued |
2013-01-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/25306
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá aminy se zaměřením na biogenní aminy. V práci je popsán vznik biogenních aminů, jejich výskyt v potravinách, faktory ovlivňující jejich vznik a toxické účinky na lidský organizmus. Dále popisuje jejich produkci některými mikroorganizmy, možnosti odbourávání a některé mikroorganizmy, které je odbourávají. |
cs |
dc.format |
59 s. |
cs |
dc.format.extent |
1933641 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
biogenní aminy
|
cs |
dc.subject |
aminoxidázy
|
cs |
dc.subject |
odbourávání
|
cs |
dc.subject |
biogenic amines
|
en |
dc.subject |
amine oxidase
|
en |
dc.subject |
degradation
|
en |
dc.title |
Deaminační aktivita mikroorganizmů |
cs |
dc.title.alternative |
Deamination Activity of Microorganisms |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hauerlandová, Iva |
|
dc.date.accepted |
2013-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor thesis deals with amines focusing on biogenic amines. There is described formation of biogenic amines, their occurrence in foods, factors influencing the formation and toxic effects on the human body. It also describes the production by certain microorganisms, possibility of degradation and some microorganisms that degrade. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19584
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25832
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2013-05-15 |
|