dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Hrubý, Radek
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-14T14:27:58Z |
|
dc.date.available |
2010-07-14T14:27:58Z |
|
dc.date.issued |
2007-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/2517
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá v teoretické části aktuální platnou legislativou v odvětví výroby potravin. Dále jsou zde popsány hygienické požadavky na přípravu, výrobu, rozvoz, přepravu, skladování a uvádění pokrmů do oběhu. V praktické části se práce zabývá sledováním hygienické úrovně v podniku společného stravování. V Menze UTB byly odebrány vzorky pokrmů, stěrů z hotových pokrmů, stěrů z kuchyňského nádobí a náčiní a stěrů pracovních ploch pro zpracování surovin a hotových pokrmů k mikrobiologické analýze. Provedení izolace vybraných izolovaných bakterií z pokrmů a stěrů a jejich identifikace pomocí biochemických testů. |
cs |
dc.format |
97 |
cs |
dc.format.extent |
581698 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
hygienické normy
|
cs |
dc.subject |
onemocnění z potravin
|
cs |
dc.subject |
otravy z plísní
|
cs |
dc.subject |
odběr vzorků pokrmů
|
cs |
dc.subject |
odběr vzorků stěrů
|
cs |
dc.subject |
identifikace bakterií
|
cs |
dc.subject |
hygienic standards
|
en |
dc.subject |
affection from food
|
en |
dc.subject |
poisoning from fungi
|
en |
dc.subject |
taking of samples food
|
en |
dc.subject |
taking of samples scummings
|
en |
dc.subject |
identification of bacteria
|
en |
dc.title |
Sledování kvality stravování v Menze UTB ve Zlíně z hygienického hlediska |
cs |
dc.title.alternative |
Monitoring of quality boarding in the student's hall of UTB in Zlin in term of hygiene |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Doležalová, Magda |
|
dc.date.accepted |
2007-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the theoretical part of this Master thesis is described an actual legislation in a department of food production. Then the description of hygienic standard of preparation, produce, distribution, transportation, storage and actuating dishes in circulation follow. In the practical part is described a monitoring of a hygienic standard in a company of public catering. In the student's hall of UTB samples of food, scummings from boiled food, scummings from kitchen dishes and utensils and scummings from working surfaces for manufacturing of raw materials and boiled food were detracted for microbiology analysis. The implementation of isolation of selected bacteria from food and scummings and their identification by way of biochemical tests. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5191
|
|
dc.date.assigned |
2007-01-08 |
|
utb.result.grade |
B |
|