Struktura antioxidantů a antioxidační aktivita cideru

DSpace Repository

Language: English čeština 

Struktura antioxidantů a antioxidační aktivita cideru

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hanuštiak, Pavel
dc.contributor.author Kováčová, Tereza
dc.date.accessioned 2013-10-13T14:28:44Z
dc.date.available 2013-10-13T14:28:44Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/25134
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá ciderem, jeho výrobou, chemickým složením a antioxidační aktivitou. Zaměřuje se na charakteristiku přírodních antioxidantů (vitamín C a E, karotenoidy, fenolické kyseliny, flavonoidy, a další). V této práci jsou popsány metody stanovení antioxidační aktivity cideru (DPPH, FRAP) a obsah jednotlivých antioxidantů v tomto nápoji. cs
dc.format 50 s. cs
dc.format.extent 1735074 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject cider cs
dc.subject antioxidant cs
dc.subject DPPH cs
dc.subject FRAP cs
dc.subject cider en
dc.subject antioxidant en
dc.subject DPPH en
dc.subject FRAP en
dc.title Struktura antioxidantů a antioxidační aktivita cideru cs
dc.title.alternative The Composition of Antioxidants and Antioxidant Activity of Cider en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Hladká, Kristýna
dc.date.accepted 2013-06-14
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with cider, his production, the chemical composition and the antioxidant activity. It focuses on the characteristics of the natural antioxidants (vitamin C and E, carotenoids, phenolic acids, flavonoids, and others). In this bachelor thesis, we de-scribe methods of determining the antioxidant activity of cider (DPPH, FRAP), and the contents of each antioxidants in this drunk. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19584 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25815
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2013-05-15


Files in this item

Files Size Format View
kováčová_2013_bp.pdf 1.654Mb PDF View/Open
kováčová_2013_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
kováčová_2013_op.doc 93Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account